11.4.2012

Matkalla tuulimyllyjen maassa, osa 1


Hotellin valitseminen on kamalan vaikeaa. Tiedän, että on olemassa ihmislaji, joka ajattelee, että viis hotellista, siellähän vain nukutaan. Mutta minä ajattelen, että hotellin pitää olla mukava, kaunis, sijainniltaan keskellä oikeita ihmisiä ja sillä saisi mielellään olla tarinoita takanaan. Ja silti kohtuuhintainen. Jep, täydellinen yhtälö - siis jos haluaa käyttää kymmeniä ja taas kymmeniä tunteja hotellin etsintään...

Siksipä olin hiukan hämmentynyt tehtyäni hätäpääratkaisun Amsterdamin hotellin suhteen. Booking.com tuuppaa ilmoille 24 tuntia voimassa olevia erikoistarjouksia, ja sellaiseen haksahdin. Amsterdamissa hotellit ovat tyyriitä, ja tulppaaniaikaan - ja varsinkin tulppaaniaikaan JA pääsiäisenä - oikein erityisen tyyriitä. Tarjoukset tulivat siis tarpeeseen.

Mutta haksahdus olikin ihan onnekas sellainen. Bilderberg Garden Hotel kuulosti (ja näyttikin) tylsältä, mutta osoittautui iloiseksi yllätykseksi. Isot huoneet, isot kylpyhuoneet, ihana sijainti Oud Zuidissa lähellä Vondelparkia (Amsterdamin "Kaivopuistoa") ja kivaa kadunpätkää kahviloineen ja pikkupuoteineen, ja tarinaksi meille riitti tällä kertaa se, että viereisessä Hiltonissa aikoinaan kuhertelivat rauhan nimissä eräs John ja eräs Yoko. Ratikka vei ja toi. Fillarit vuokrattiin hotellin aulasta. Aamiaiset nautimme muualla.

Herra Kamera pyysi vielä sanomaan, että valtavan leveät sängyt, paksut patjat, peitot ja tyynyt olivat plussaa. Pitkä miinus sen sijaan pamautetaan tiskiin langattoman verkon maksullisuudesta.

Jos ei tarvitsisi ajatella rahaa, ja jos olisi ajoissa liikkeellä varauksineen, niin sinuna tsekkaisin myös nämä:
Ambassade Hotel, kaikkien kirjatoukkien ehdoton ykkönen.
Lloyd Hotel. Eikö olisikin hauskaa, jos huoneessa olisi keinu?
American Hotel. Tai käy edes baarissa, ja bongaa pari kirjailijaa ja journalistia. 
The Dylan Hotel. No, katso itse :)7 kommenttia:

 1. Minä olen ruvennut vasta viime aikoina katsastamaan, onko hotellissa langaton verkko. Aiemmin ei tullut tuollainen asia mieleenkään tarkastaa.

  Oi, Amsterdam. Olen vain kerran käynyt, mutta se oli hyvä reissu. Olitteko indonesialaisessa ravintolassa? Me söimme sellaisessa yhden elämäni parhaista aterioista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomessa langatonta verkkoa pitää jo aika itsestäänselvyytenä, hotelleissa siis. Ja jopa kahviloissa, ravintoloissa... Toinen hämmästyttävä asia oli luottokortin käytön vaikeus. Kortti kävi tosi harvassa paikassa!

   Indoneesialaiseen painelimme heti laskeuduttuamme, siitäkin lisää pian (vaikkakin söimme ensin, ja muistimme kuvata vasta sitten!).

   Poista
 2. Oi ja voi, liian pitkä aika kun oon viimeksi astellut Amsterdamin katuja...vuosituhannen vaihteessa kävin monen monta kertaa, kun asustin naapurimaassa...

  VastaaPoista
 3. Oi ja voi, liian pitkä aika kun oon viimeksi astellut Amsterdamin katuja...vuosituhannen vaihteessa kävin monen monta kertaa, kun asustin naapurimaassa...

  VastaaPoista
 4. Oi ja voi, liian pitkä aika kun oon viimeksi astellut Amsterdamin katuja...vuosituhannen vaihteessa kävin monen monta kertaa, kun asustin naapurimaassa...

  VastaaPoista
 5. Minä haluan noita samoja asioita hotellilta kuin sinä, harvemmin vain on onnistunut kaikilta kohdiltaan. Ambassade-hotellissa olen ollut, tosin jossain halvassa erikoistarjoushuoneessa hotellin perimmäisessä nurkassa.

  Amsterdam on mukavan rento kaupunki. Älkää jääkö pyörän alle, niin kuin minulle meinasi monta kertaa käydä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ha haa! Pyöriä sai tosiaan varoa! Liikenne kaikkine asianosaisineen on uskomattoman sujuvaa, niin kauan kuin tämmöinen turistintorvelo ei eksy keskelle soljuvaa virtaa pää kenossa :)

   Poista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"