15.4.2012

Matkalla tuulimyllyjen maassa, osa 11
Kun Pariisissa asuva maailmankansalainen, laulaja ja lauluntekijä Keren Ann kysyi Facebook-sivuillaan missä Amsterdamissa kannattaa keikkamatkalla syödä, huusivat hipsterit De Kas'in nimeä kommenttilootan täydeltä. Ja De Kas'in myös Kirjatoukka ja Herra Kamera katraineen olivat valinneet perjantain lounaspaikaksi.

Aivan täydellistä, ensimmäisestä samppanjamaljasta ja oliiveista läpi koko aterian me nautimme niin! Välillä istuimme ulkona ja katselimme haikaroiden pesänrakennuspuuhia, ja sitten jatkoimme taas syömistä valon tulviessa lautasille ja lasien pinnoille.

Ravintola sijaitsee vanhassa, purku-uhan alta pelastetussa kasvihuoneessa Frankendaelin puistossa, ja sen yhteydessä kasvihuoneissa ja puutarhoissa kasvatetaan yrttejä, kasviksia ja syötäviä kukkasia kauniisiin annoksiin. Lisäksi ravintolalla on omat pellot Beemsterissä. Sato nostetaan siis melkein suoraan lautasille, se on onnea se! Muutkin raaka-aineet on yhtä huolella valittu, ja pääosin luomua. Ja hei, kysele vapaasti, henkilökunta suhtautuu ruokaan intohimoisesti ja tarvittaessa esittelee juureksetkin kädestä pitäen, sanoisinko suurella hellyydellä.

Ravintolan "isä" on unelmaansa toteuttava tähtikokki Gert Jan Hageman ja silmiähivelevästä sisustuksesta vastaa Piet Boon. Ja kuten aina, mutta mainitaan se nyt taas välillä, syötävän herkullisista kuvista vastaa Herra Kamera.

Restaurant De Kas in Amsterdam was one of the happiest culinary experiences of our lives, thank you guys, for every precious bite!

1 kommentti:

  1. Tämä on niin ihana paikka . Olen samaa mieltä. Olen kahdesti syönyt siellä ja kerran iittalall aoli siellä lehdistötilaisuuskin! Ihana paikka ja ihanaa ruokaa.

    VastaaPoista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"