16.4.2012

Matkalla tuulimyllyjen maassa, osa 14

Vihdoinkin, tuulimyllyjä. Vierailimme Hollannin pienimmässä kaupungissa, muutaman talon Bronckhorstissa ja sen jälkeen kuuluisassa kirjakaupungissa Deventerissä.

Deventer on mainio! Elokuiset kirjamessut ovat Euroopan suurimmat, kirjakauppoja on enemmän kuin ehdimme laskea. Sen lisäksi joku on saanut päähänsä, että koko hollantilainen pikkukaupunki voi vallan hyvin viettää Charles Dickens -festivaaleja vuosittain, joten Scroogesta alkaen kaupungin seiniä koristavat kohtaukset noista kuuluisista kirjoista, ja joulun aikaan meno äityy vallan pukuleikeiksi dickensiläiseen malliin.

Nyt, pääsiäispyhinä, kaupungin väki vaelsi kulkueena lammaslauman kanssa kapeilla kujillaan, erilaisten ihmispatsaiden ohjatessa heitä mäkeä ylös kirkolle, joukon etunenässä Jeesuksen näköinen mies ja säkkipillin soittaja...

Noin. Matkakertomuksemme päättyy tähän. Viisauden sananen lopuksi: Jos olette autolla liikkeellä Hollannissa, varatkaa aikaa siirtymisiin. Meidän lentoon lähtömme ja kotiinpaluumme oli pienestä kiinni, kun osuimme kuuluisiin ruuhkiin ja teimme 100 kilometrin matkaa melkein kolme ja puoli tuntia.

4 kommenttia:

 1. Kiitos Hollannista Kirjatoukka. Ja hienon hienoisa matkakuvista Herra Kamera. Kyllä kelpasi tehdä kanssanne tämä kierros.

  VastaaPoista
 2. Voi, miten ihanalta kaupungilta tuo Deventer vaikuttaa. En ollut ennen kuullutkaan, mutta nyt pitää laittaa korvan taakse.

  Kiitos myös minun puolestani hienoista kuvista ja mielenkiintoisesta matkaraportista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haluaisin uudestaan tuonne Deventeriin, ajan kanssa. Kiitos kun seurasit matkakertomusta, Jaana!

   Poista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"