25.11.2012

Less is not more, more is more





Söimme eilen niin hyvin. Ystävien tunnelmallisessa köökissä (unelmieni keittiö!) kävi taas kova kuhina ja pilkoimme yhteistyönä tomaatin jos toisenkin, sekä chiliä, valkosipulia, sipulia, ja riivimme korianterin lehtiä puska toisensa jälkeen. Chili con carne oli jo hellalla popottamassa tullessamme, huumaava tuoksu kietoi meidät kylmästä tulleet huppuunsa.

Yritän onkia meille ja teille reseptin, sillä jouduin nielemään pettymykseni ja toteamaan, että illan isännän soossi peittosi omani, vaikka luulin olevani chili con carnen kruunamaton kuningatar näillä kulmilla!
Chili con carnen kaverina oli maukas "punainen riisi", ihana limemehun sulostuttama tomaattisalsa, paksua ranskankermaa kauniissa kulhoissa...

Jälkiruoka oli Kirjatoukan ja Herra Kameran vastuulla, je me ajattelimme, että enemmän kaikkea on parempi kuin vähän jotain.

Ilotulitus illallisen päätteeksi:

Pilko tertullinen banaaneja kulhon pohjalle
Lohko 3 litraa jäätelöä krouveiksi palasiksi
Pilko 2 isoa ananasta jäätelön lomaan
Huitaise pussillinen vaniljanmakuisia marenkeja keon päälle
Koristele tuoreella mintulla, suklaakastikkeella ja värikkäällä strösselillä
(Olin lisäksi ajatellut lorauttaa aikuisille tilkan tummaa rommia annoksen päälle, mutta onneksi se unohtui!)

Kirja: Mexican Food Made Simple, Thomasina Miers

4 kommenttia:

  1. Oi mikä keittiö, todellakin. Ja oi mikä jälkiruoka. Onneksi se on siellä ruudun takana saavuttamattomissa.

    VastaaPoista
  2. "Too much of a wonderful thing is just ....wonderful!" says Mae West and she should know.

    VastaaPoista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"