17.11.2012

Nannaa


Nyt siskot Tennispalatsiin. Nanna Suden näyttely on upea! Kielen päällä pyörii ylisanoja, tunnelataus on vielä päivien päästäkin suuri, mutten laske sitä näppäimille. Haluan, että koette teokset ja tunnelman itse.

Minulla oli kyllä oppaana oppaista parhain, Nanna Suden ystävätär ja taidemaailman haltijatarkummi Krista Mikkola.
"Onko mies kuusi, tai onko kuusi mies", mutisin kierroksellani, ja samassa Krista ojensi Nannan luurin päässä ja sain kuulla kuusipuun merkityksestä vanhassa suomalaisessa tarustossa. Menkää, menkää. Ja kiertäkää myös "väärinpäin", lopusta alkuun, niin neuvoi Krista.

Krista on ehdoton idolini tyylimielessä. Onneksi olemme jo tutustuneet sen verran, ettei hän enää pistä tuijotustani ja hypistelyäni edes merkille. Miten hän sen tekee? Materiaalit, värit, niiden yhdistelmät... Inspiroivaa.

Näyttelyn jälkeen nautimme antipastoja ja suklaakakkusia Klaus K:n alakerran Toscaninissa. Krista kertoi (kädet viuhuen, kuten aina) uusista kuvioistaan Euroopan ja Välimeren nuorten taiteilijoiden biennalen presidenttinä (BJCEM), ensimmäisenä naispresidenttinä muuten, chapeau! Torino, Milano, Bryssel, Pariisi, Lissabon... Mikä ihana ajoitus, että osuimme yhteen, ja ehdimme kulkea käsikynkkää hetken Helsingissä!

Kirja: Näyttelyjulkaisu/ Nanna Susi - Silmien alla, Underneath the Eyes

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"