7.12.2012

Pari päivää Pariisissa, osa 4, eli Pari kirjaa kaihoisaaOstin vain yhden kirjan, Paris au Pied de la Lettre,  ja sitten tilaustyönä metsästin ystävälle Pierre Michoneita useammankin. Vääntelin kyllä käsiäni valon kaupungin kirjakaupoissa, moni kirja olisi huutanut nimeäni.

Karl Lagerfeldin perustama Librairie 7L oli nielaissut kaikkia ihanuuksia, mutta menin niin sekaisin innostuksesta, että ostin hädissäni vain vaaleanpunaisin kirjaimin koristellun kanvaskassin, kirjastokassikseni, katsos. Kaupassa ei valitettavasti saanut kuvata, eikä kolmen, tyhjässä myymälässä partioivan myyjän mielestä ihan hirveän mielellään puhuakaan. Onneksi kauppaa voi käydä verkossakin, ihan omana mölyävänä itsenään.

L'Innocence des Objets on Gallimardin upouusi valokuvakertomus Orhan Pamukin Istanbuliin perustamasta museosta, joka (väljästi) liittyy tietysti hänen kirjaansa Viattomuuden museo.

4 kommenttia:

 1. Voih! Joko te siellä olitte ?!?!?!?!
  Ehdin vasta nyt piipahtamaan, mutta...miten nautinkaan kuvista ja kirjoituksista!
  Toivomus jollekin hyvälle haltijalle: Anna minun käydä Pariisissa vielä niin monta kertaa että löydän tuon saman fiiliksen joka huokuu päivistänne siellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oltiin ja tultiin ja nyt muistellaan, teidän kanssanne! Pariisi kyllä aukeaa vasta käyntikertojen myötä, ainakin minusta. Toivon siis sinulle monia vierailuja, ja toivottavasti näistä vinkeistä on iloa ja apua!

   Poista
 2. Kävin tuolla museossa ja vien sinut sitten myös sinne, kunhan pääset tänne asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi huippua nähdä se, ainutlaatuinen ja erikoinen projekti!

   Poista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"