16.4.2013
Artisokka kylpee
Friteeratut artisokat
Artisokkia ostaessasi valitse isoja, meheviä, tuoreita yksilöitä.
Liota perattuja artisokkia sitruunavedessä, valuta lävikössä.
Laita pussin pohjalle vehnäjauhoja, nostele kosteat artisokkalohkot sekaan, ja heiluttele pussia kunnes kaikki palat ovat saaneet jauhohunnun.
Kuumenna isolla paistinpannulla reilusti öljyä, ja nosta sitten artisokat sopivissa erissä öljyyn paistumaan. Muutama minuutti riittää, välillä käännellen.
Valuta artisokat talosupaperin päällä, nosta kuumina vadille ja mausta suolalla.
Tarjoa sitruunalohkojen ja majoneesin kera.
Tapas-mestarimme, taiteilija Heikki Kukkonen, tarjoilee tapaksia Hangon ateljeessaan Ravintolapäivänä 18.5. Taas yksi hyvä syy lisää tulla käymään, vai mitä!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Näitä pitää ehdottomasti kokeilla!
VastaaPoistaKannattaa! Kanta oli ihanan mehevä, ja osan lehdistä vedimme "ranskalaisittain" hampaiden välistä. Ihanaa!
Poista