2.4.2013
Kullankeltainen, mahtavan makuinen
Jatkan vielä pääsiäisreseptien tykitystä, haluan itsellenikin näma talteen...
Uusi lempiruokani, sahramirisotto. Aurinkoa lautasella.
Kuullota pieneksi pilkottua sipulia ja varsiselleriä öljyssä ja voissa.
Lisää risottoriisi, pyöräyttele sitäkin kattilan pohjalla kunnes se on läpikuultavaa. Sitten on sahramin (0,5 g) vuoro, huolehdi kaikki kallisarvoiset maustehippuset riisin joukkoon!
Nyt kaadetaan kuivaa valkoviiniä (2 dl riisiä = 1 dl viiniä) kattilaan, kuuluu puuuuuuuh!
viereisellä tulella on kiehahtanut tällä välin vajaan litran verran kanalientä, joka nyt lisätään kauhallinen kerrallaan risottoon.
Kun risotto on valuvaa, kypsää, mutta riisi vielä napakkaa, sulje levy, lisää kattilaan voinokare, reilusti raastettua parmesania, mustapippuria myllystä ja puristus sitruunanmehua. Tarkista suola. Anna huokaista kannen alla ihan hetki. Tarjoile kuitenkin saman tien.
Alkuperäinen resepti on Me Naiset-lehdessä nro 13/14, Heli Sutelan esittelemänä. Sieltä tarkemmat ohjeet. Minä tein kaksinkertaisen annoksen, lisäsin varsisellerin koska rakastan varsiselleriä ja laitoin varmaakin taas enemmän niin viiniä kuin juustoakin, jos vanhat merkit pitävät paikkansa. Tämä risotto tunnetaan myös nimellä Risotto alla Milanese.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Oih - ihanaa! Minustakin kun on jostain syystä vanhoilla päivilläni tullut risoton ystävä, ja lapsenlapsikin tuntuu tykkäävän
VastaaPoistaOsui jotenkin niin ihanasti makuhermoihini, ja kyllähän tuo kirkkaan keltainen ulkoasukin lisäsi kokemuksen elämyksellisyyttä :) Kannattaa kokeilla!
Poista