6.5.2013

Uusi kirja kainalossa


Pariisilaiskoteja, ei voinut vastustaa. Mokosta.

7 kommenttia:

 1. Hei, Sinun blogia on ihana lukea, kaunista ja kaikki elämässäsi tuntuu ihanalta ja helpolta .
  Sitten olisi toive , kertoisitko vinkkejä päiväretkellä Hankoon, paikoista joissa voisi käydä, kahviloista olet maininnutkin ja tietysti parhaa liikkeet kiinnostavat. Terveisin Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kun seuraat blogiamme! Elämäni on kyllä useimmiten ihanaa, mutta harvoin helppoa :)

   Päiväretki Hankoon, lempiaiheeni!
   Ensinnäkin, päivä on liian lyhyt, YÖVY HYVÄ IHMINEN!
   Ja sitten, varaudu syömään kaksi lounasta ja kaksi illallista päivässä, jotta ehdit kokea mahdollisimman monta herkullisista ravintoloistamme.
   Tule lauantaina, ja tule heti aamusta, sillä pikkuliikkeet sulkevat ovensa jo yhden - kahden maissa. Tästä moni napisee, mutta minä toisaalta ajattelen, että se on osa sitä hurmaavaa slow lifea, johon alunperinkin ihastuin täällä.
   Nyt sitten riippuu tietysti mihin vuodenaikaan tulet päiväretkelle, mutta oletettakoon, että kesällä. Vuokraa pyörä, näet enemmän.
   Käy vesitornissa, hahmotat sieltä parhaiten kuinka Hanko todellakin on melkein saari. Meri ympäröi meitä joka puolelta, ja vain pieni kaistale pitää kiinni mantereessa. Näet huvila-alueen, ja myös sataman, Hangon monet kasvot.
   Käyt syömässä ainakin Itäsatamassa, siellä on suurin ravintolakeskittymä. Ja voit shoppailla myös, sillä pienet, harmaat "kalastajakojut" ovat kesäisin puoteja täynnä ihanuuksia. etsit sitten pellavamekkoa tai skeittilautaa. Älä kuitenkaan unohda Itäsataman humussa muita kivoja ravintoloita pyörämatkan päässä: Casinon Hanko Sushia, pientä olutravintola Parkia, Neljän Tuulen Tupaa upeilla näkymillä ja Hangonkylän På Krokenia.
   Iltapäivällä haluat ehkä pysäyttää ajan hetkeksi ja huokaista Orrmanin talon antikvariaatissa. Sen kyljessä on ystäväni Ludden Ditt & Datt-kulma, jos vaikka tarvitset illaksi silinteriä. Haluatko testata joogaa kalliolla? Etsi käsiisi Merijoogan ihanat naiset rannalta.
   Oletetaan, että jäät nyt kuitenkin yöksi, vanhaan villaan tai hienoon uuteen Hotelli Regattaan. Olet päivästä niin pyörryksissä, että ehkä nautit vain lasillisen vanhassa merimieskapakassa Grönassa ja annat aaltojen äänen nukuttaa sinut. Tai sitten tanssit hiki hatussa aamuun asti HSF:n kattoterassilla tai Makasiinin livekekkereissä.
   Seuraavana päivänä haluat ehkä pyöräillä hitaasti huviloiden lomassa ja sujahtaa sitten Bellevuen rantatielle. "Näin kaunista ei ole missään", ihmettelet, ja huomaat katselevasi huviloiden parvekkeita sillä silmällä. Siis sillä silmällä, että mitäpä jos nauttisit aamukahvia tässä kaupungissa ihan joka päivä elämäsi loppun asti. Näinkin on joillekin käynyt :)
   Illalla vielä, ennen lähtöä, kurvaat Tulliniemen rantaan katsomaan leijasurfareita. Isot valtamerilaivat laskevat satamaan, majakat vilkahtelevat, meri on smaragdin vihreä...

   Poista
  2. Kiitos, Anna. Nyt löytyi ihan itsestään, eilen oli vielä sivulla jostain syystä virheitä, kuten koneeni ilmoitti. Ihana kuvaus. Nythän ihan kaikki haluavat Hankoon. Se on hyvä se. Mukavaa viikonloppua t Nallet

   Poista
 2. Hieno vuodatus! Tätähän saa lainata, kun se kerran on blogissa? Niin, ja ihanan elämän ei kuulu helppoa ollakaan - olen huomannut saman asian matkan varrella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa toki lainata. Vaikka itse tietysti huomaan jo monta asiaa, joista unohdan tekstissä mainita ;)

   Poista
  2. Det lät så underbart att jag nästan hoppar på tåget genast...

   Poista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"