20.5.2013

War is over

Hangossa hypättiin sunnuntaina 1700-luvulle, kun Regatan rannalla näyteltiin suomalaisten, ruotsalaisten, virolaisten ja venäläisten sotahistorian harrastajien viikonloppuleirin loppunäytös. Esityksessä esiteltiin replikoita ja ihan oikeita 1700-luvun alun aseita; musketteja, pistooleita ja pieni mörssäri. Rummut pärisivät, ruuti savusi, pauke kantoi varmaankin Viron rannikolle asti. Pillipiiparin sävelet toivat kaikuja aikojen takaa sadoille rannalle kokoontuneille katsojille. Melkoista!

Tilaisuuden isännöi Uudenmaan Karoliinit Ry.

Tämä esitys oli esimakua vuoden päästä, heinäkuussa 2014 järjestettävälle suurelle Riilahden taistelun 300-vuotisjuhlalle. Silloin paikalla on isomman sotilasharrastajajoukon lisäksi perinnepurjelaivoja, ja Hangossa tapahtuvan ohjelman lisäksi järjestetään regattapurjehdus Pietarista Hankoon. Vapaaehtoisia ja asiasta kiinnostuneita ideanikkareita värvätään jo nyt mukaan juhlaviikonlopun järjestelyihin. Lisätietoja: Ilkka Linnakko (ilkkalin@welho.com) tai Pekka Silvast (po.silvast@pp.inet.fi). Tapahtuman sivut aukeavat piakkoin, osoitteessa www.riilahti1714.fi.

8 kommenttia:

 1. Mahtavaa! Välimerellä lähes joka kylällä on jokin oma historiallinen juhlansa vuosittain. Hienoa, että meilläkin on joskus jotakin. Pitääpä pistää ensi vuoden heinäkuu korvan taakse!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli meillekin uutta, upeaa katsottavaa. Kannattaa jo varailla ensi vuoden heinäkuuta, päätapahtumapäivä taisi olla 27.7.2014.

   Poista
 2. Kiitos kuvista. Ihan kuin olisin ollut mukana katsomassa. Ensi vuonna sitten livenä.
  t Tytti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun piditte, kuvista katsomisessa on se hyvä puoli, että korvat eivät mene lukkoon ;)

   Poista
 3. Hienot kuvat, värit, asut ja mieletön epätodellinen tunnelma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vaan Vipe! Välitän kiitokset Herra Kameralle. Mun puolesta olisivat voineet olla ampumattakin, mulle olisi riittänyt pelkkä pukujen ihailu, ne olivat yksityiskohtia myöten UPEITA!

   Poista
 4. Minäkin olin mukana sinisissä rivissä...
  Musketööri Moln.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanko totta? Mahtavaa! Oli kyllä upea elämys, kiitos teille!

   Poista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"