11.9.2013

Hyvää matkaa?


Onko teidän perheissänne vakiintuneita matkaansaatto-lauseita?

Promenaadiystäväni kertoi, että heidän suvussaan eräällä isoäidillä oli tapana jäädä portille huutamaan muistutuksia ja varoituksia lähtevien perään. Nykyään riittää, kun joku huikkaa "Yllebyxorna i topp!" . Se sisältää kaikki maailman lähtölitaniat jo itsessään.

Meillä, kun olin pieni, äiti varoitti aina lähtiessään meitä kotiin jääviä lapsia: "Älkää tunkeko jalkoja patterin väliin." Niin piti sanoa, koska niin olimme todellakin tehneet. Tai siis pikkuveljeni oli. Sekin lause oli ensin pidempi, sisälsi tulitikut ja ovien avaamiset ventovieraille, mutta lopulta se typistyi vain tuohon lauseeseen. "Älkää tunkeko jalkoja patterin väliin."

Ja minä sitten. Minä seison kivirappusilla ja katson kun kolme ankanpoikastani lähtee kouluun ja kiljun varoituksen sanoja niin että Bulevardi raikuu. Siitäkin pitkästä listasta on jäänyt jäljelle ilmeisesti olennainen: "Varokaa puusta putoavia lehtiä!!!"

4 kommenttia:

 1. "Tuutko aikaisin vai myöhään?", jota poikani kyseli pienenää ja johon oli aika vaikea vastata, kun taisi riippua enemmän siitä olisiko palatessa leikit kesken vai ihan tylsää. Eikä siihen osaa edelleenkään vastata aikuiset lapset eikä mieskään, mutta tietävätpähän, että odotan.

  VastaaPoista
 2. "Enkeleitä matkalle"

  VastaaPoista
 3. Ihania, kiitos kun jaoitte :) Meillä on tullut muuten yksi uusikin, kun tytöt lähteävt Jopoillaan liikkeelle: "Love your brain!" (Liittyy pyöräilykypärän käyttöön...)

  VastaaPoista
 4. Niin, ja meidän liikenneversio, kun asuimme Hesassa ja autoilijat eivät aina ole luotettavia: "Älä ole kiireessä sairaalaan!"
  Kissoille kun ne menevät ulos: "Akta svansen och kom in sen!"
  Mu

  VastaaPoista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"