2.9.2013

Poutapäiviä Provencessa, osa 21
Käväisimme Ménerbesissäkin, mutta viihdyimme vain viinilasillisen verran. Provence-kirjailija Peter Maylen entinen kotikylä (nykyinen on kuulemma karnevaalikuvistammekin tuttu Lourmarin) oli hyvin kaunis, mutta toivottoman kulissimainen. Oikeasta elämästä ei tietoakaan. Onneksi viinibaarin poika oli hauskaa seuraa, kunhan vähän pehmittelin (miksi mun suuni on aina tötteröllä, kun puhun ranskaa?). Mikään ei saa ranskalaista avautumaan kuin osteri niin kuin ravintolavinkkien kyseleminen.

Muuten, eilen töllöttimestäkin tullut elokuva A Good Year - Mainio vuosi (pääosissa Russell Crowe ja Marion Cotillard) on kuvattu vuonna 2005 ihan meidän kesäkuun majapaikkamme kulmilla. Ohjaaja Ridley Scott halusi filmattavakseen jotain sinne sijoittuvaa, hänkin kun oli Provencen pauloissa ja omisti sieltä talon. Peter Mayle, Scottin tuttava ja naapuri Ranskassa, kirjoitti kirjan, josta vapaahkosti muokattiin kyseinen elokuva. Ja se kuvattiin lokaatioissa, jotka sijaitsivat Scottin sanoin: "vain kahdeksan minuutin matkan päässä kotoani".

Lue lisää elokuvan kuvauspaikoista täältä!

... Minäkin haluaisin tehdä elokuvan Ranskassa. Anyone?

Ei, en tarvitse yleensä ranskalaisissa viinibaareissa pyöräilykypärää, se oli Pojun...

2 kommenttia:

 1. Mais quel jardin de rêve! Tout comme celui de la maison où vous avez habité - des terrasses, de la pierre et des plantes vertes, de roses, des citronniers.....
  De l'inspiration à gogo, merci!
  Mu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. De rien, Mu! Moi, j'aime les jardins a pierre, et tu sais très bien pourquoi ;)

   Poista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"