7.2.2014

Sweet sixteen

Kirjatoukka täytti kuusitoista vuotta Portugalissa, pienessä pohjoisessa Viana do Castelon kaupungissa.

Heräsin hotellihuoneessa, napautin sängyn päädyssä olevan radion päälle, silmät vielä ummessa. Käsittämättömän juonnon jälkeen sieltä alkoi soida Billy Idolin Sweet Sixteen. Hotellin henkilökunta odotti aamiaissalissa kuudentoista, pitkävartisen, punaisen ruusun kanssa.

Illalla matkaseurueen aikuiset naiset veivät minut discoon. Jalat eivät koskettaneet koko iltana lattiaa, niin paljon sain tanssia. Kauniit nuoret pojat suutelivat sormenpäitäni ja itkivät kun lähdimme aamuyöllä hotellille. Silloinhan sitä ajatteli, nuorena, että tämmöistähän elämä on, ruusuja ja suudelmia ja lauluja, jotka soivat juuri minulle.

Ja nyt minun pieni lintuni täyttää saman verran. Onneksi hän juhlii suloisten ystävättäriensä kanssa melkein meidän silmiemme alla. Mutta tanssi, tyttöni, tanssi ja laula ja naura ja ahmi elämää, minusta tuntuu, että sinun sormenpäitäsi tulee suutelemaan koko maailma!

Rakkaani, olet sydämellisin ihminen, jonka tunnen.

Kuvassa nuori Kirjis. Nuori ja viaton.

5 kommenttia:

 1. Vianassa!!!! Tasan kolmas ihminen jonka tiedän siellä käyneen. Olin siellä kuukauden joskus hurjassa nuoruudessani. Kerrassaan hurmaava pikkukaupunki.

  t. Olli M

  VastaaPoista
 2. Olet tuossa aivan kuin jostain vanhasta elokuvasta. Tai kirjasta Nuoruuteni Brooklyn, jonka taannoin luin ja tykkäsin kovasti. Tai sitten tulee mieleen se yksi Jane Campionin elokuva, mikä se nyt oli nimeltään, hieno elokuva kummiskin...
  Täällä myös yksi Viana do Castelossa käynyt. Vietettiin siellä eräs uuden vuoden tienoo ystävien luonna, jotka yhä viljelevät siellä pientä viinitarhaansa. Se oli erittäin hauska vierailu ja kiva pieni paikka. Etenkin biljardibaarit tulivat tutuiksi:)

  VastaaPoista
 3. Ä-L-L-I-S-T-Y-T-T-Ä-V-Ä-Ä. Mun piti oikein juttua kirjoittaessani Googlata, että onko mokomaa paikkaa olemassakaan, sillä koskaan, en koskaan, ole kuullut kenenkään muun siellä olleen. Ja nyt teitä on siinä kaksi. Kaupungin nimihän kääntyy suomeksi "Näin linnan Annan", joka etunimeeni -joka ei siis ole Kirjatoukka, eikä Kirja - sattuu aikalailla kohdilleen. Anna oli kuulemma kuningatar, siellä, aikoinaan.
  En muista paljoakaan paikasta, muistan enemmän Portosta, jonne haluaisin palata. Miksei Viana do Casteloonkin. Ei sittenkään, parasta säilyttää taika. Voi olla etteivät nuoret, kauniit miehet enää minua siellä suuteloisi...

  VastaaPoista
 4. Juu, Porto on myös hieno kaupunki, samalla reissulla vietin kymmenen päivää siellä. Pensionate Del Norte (tai jotain sinnepäin) maksoi 700 escudoa yö ja huoneeni oli 7. kerroksessa pihan puolella, siisti ja rustiikkinen. Aamuherätykset hoiti korttelipihan kanalan kukko. Kanalan lisäksi piha oli valjastettu vihannesten tuotantoon ja oli kuin Eedenin puutarha. Kyllä mieli tekisi palata, pelottaa vain miten aika on kaupunkia muuttanut.

  t. OlliM

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, me muutumme, mutta että nuoruutemme kaupungitkin, epäreilua... Mihinkään ei ole paluuta... Mutta sen sijaan palaan lukemaan tuon kommenttisi uudestaan ja uudestaan, on niin elokuvallinen, kukkoineen ja korttelipuutarhoineen!

   Poista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"