9.3.2014

Memento mori

Mielikuvitustani oli jo jonkin aikaa kutitellut tuo Day Birger & Mikkelsenin Home-malliston pääkallomuki, jonka olin Mrs Jonesin blogista bongannut.
Kun lempimukini koki vähän aikaa sitten kovia, ajattelin, että kohtalo selvästikin halusi saattaa meidät yhteen. Ja tässä sitä nyt ollaan, kaks kovaa kalloa vastakkain, aamukahvipöydässä tai iltateellä. On se hieno!

Muki taisi olla toistaiseksi viimeinen kappale, mutta houkuttelevat kapistuksethan eivät Joneskalta siihen lopu. Kuvassa myös pari tuoksukynttilää, huumaava granaattiomenasaippua ja nuo syntisen upeat, painavat Tine K:n sakset, taotuin terin. Siispä Mrs Jones Lifestyle Shoppiin, pim.

Pääkallo on taiteissa usein käytetty symboli, ei pelkästään kuolemalle, vaan myös elämälle. Muistuttamalla kuolevaisuudesta ("Memento mori") herätellään ihminen arvostamaan ohikiitävää elämää. Eleginen kallo on kuvataiteessa usein yhdistetty kirjoihin. Miksi, tulkintoja on monia. Yksi on rinnastus katoavaiseen ja pysyvään. Ja sulkeaksemme ympyrän kerron, että pääkallo voi myös kuvastaa kuolemattomuutta.

2 kommenttia:

  1. pakko jatkaa lausetta, että Memento vivere. Ehkäpä tämä kevät ja heräävä luonto antaa voimia myös siihen! (itselleni siis lähinnä tässä toivottelen, t: vähävirtaska)

    VastaaPoista
  2. Memento vivere olisikin ollut parempi otsikko tälle postaukselle! Aina välillä sitä huomaa, että hei, nyt mä vaan olen, en elä. Mulla oli melkein koko viime vuosi sellaista. Nyt virtaa taas, ihanat energiat! Toivottavasti sullakin!

    VastaaPoista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"