19.3.2014

Neiti Kevät, tule takaisin!


Me saimme jo lupauksen keväästä, aikaisen sellainen, myönnän, ja sitten sen kaiken humauksen ylle kiskaistiin kylmä peilin pinta, josta kalpeat kasvomme nyt heijastuvat, suut ihmetyksestä ammollaan. Maaliskuu, senkin, julmuutes on sisar huhtikuutakin tuimempi.

Mutta kun ystävä käveli tänään kahvilaan, hänen kapoisilla kasvoillaan oli kumma hehku. Aurinko oli osunut häneen, siellä, minne tuuli ei löytänyt.

Paksujen villakangastakkien alla me hohkamme jo ruusukultaista valoa kuin appelsiininkukilta tuoksuvien syreenien nuput. Jos valo on jo täällä, aikaisissa aamuissamme, niin voimme todeta selvinneemme taas yhdestä talvesta!

(Haluan, että asfaltti jo tuoksuu, että Bulevardin lehmukset valuvat mahlaa, että portaat takaovelta ulos ovat lämpöiset askelien alla.)6 kommenttia:

 1. Herra Kameralle terveiset: kuvat ovat taikaa! Ja sinulle vinkki: kurkkaa ensi viikon sääennustusta, ainakin meille näyttää viikonloppu jo paljon lämpöisempää..

  VastaaPoista
 2. Kiitos Merja, kerrotaan terveiset Herra Kameralle! Minä tutkin sääkarttoja, ja nautin auringosta, joka paistaa ikkunan takana :)

  VastaaPoista
 3. Ihanat, ihanat värit ja voi tuota maistuvaa tekstiä. Täydellistä! Kiitos!

  VastaaPoista
 4. Unenomaista, taikaa ja utua tunnelmaa...olet lahjakkuus!

  Nikadora

  VastaaPoista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"