13.6.2014

Sweet and sour

Eilisen sadepäivän iltana oli kiva selailla kuvia viime viikon aurinkoisista illanistujaisista.

Viikonloppuna Herra Kamera tyrkkäsi vierasjoukon riemuksi ribsit uuniin tuntikausiksi ja sitten grillin kautta pitkään pöytään. Makumaailma oli tällä kertaa aasialaisvaikutteinen. Kevätsipulisalaatin maustoi inkivääri, chilirinkulat saivat niskaansa sokeria ja kalakastiketta ja melkein kaikissa lisukkeissa oli limeä ja korianteria.

Minun pitäisi kädestä pitäen pyytää Herra Kameraa kuvaamaan lähestulkoon kukoistavaa puutarhaani. Nyt pöydän päässä näkyy vain vilaukselta pihapenkkini, jonka päälle olen paisteiseen paikkaan nostanut vanhan puulaatikon, jossa kasvatan salaatteja sekä ison peltivadin täynnä yrttejä. Pihan kuumin paikka on tiiliseinämme eli talon pääty, jossa viihtyvät niin kukka- kuin yrttiruukutkin. Talon kulmalla on ruosteinen padallinen laventelia.
Naapurin Mirjan ihana porraspuutarha häämöttää inspiraationa taustalla.

Mutta takaisin ruokapöytään. Ribsien kanssa tarjottiin siis erilaisia salaatteja, kaalihässäköitä, hakkeluksia ja kastikkeita. Riisiä oli kulhollinen. Kukin kokosi mieleisensä lautasellisen, ja juuri niin topakan tulisen kuin tykkäsi.

Ruoan jälkeen me hullut lähdimme pelaamaan jalkapalloa.

Orastava puutarhuri minussa muuten nauttii sadesäästäkin. Saavatpahan vihreät ystäväni kunnon kylvyn! Mutta tänään saa luvan paistaa aurinko, kun melkein 10 vuotta vanha Book Clubini kokoontuu Hangossa. Viimeistä kertaa minun osaltani, ainakin toistaiseksi. Mutta siitä lisää pian.

8 kommenttia:

 1. Ai että, kyllä taas hivelee silmää!
  Ja eittämättä myös makuhermoja, uskoisin :)

  VastaaPoista
 2. Mitä? Pöytäliinat ovat taitaneet myös astua elämääsi!

  VastaaPoista
 3. ihanaaat kuvat! tihi teilläkin on hieno sarja viini - anteeksi samppanja korkkeja :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eräs ystäväni kirjoitti mustalla tussilla aina kulloiseenkin korkkiin milloin kupliva oli juotu, keiden kanssa ja minkä kunniaksi. Se oli minusta ihana idea, jonka kuitenkin olen unohtanut toteuttaa :)

   Poista
 4. AAAAAH, mistä nämä ruokaohjeet löytyisivät, oi rakas Kirjatoukka?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ribsit: http://kirjatoukkajaherrakamera.blogspot.fi/2012/07/kylkiluut-esiin.html
   Lisukkeet: http://kirjatoukkajaherrakamera.blogspot.fi/2013/10/sweet-sour.html (kappas, olen ollut yhtä mielikuvituksellisella tuulella otsikoinnin suhteen silloinkin, heh!)

   Poista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"