31.8.2014

Kuplat

Lauantaina illansuussa, Muinaistulien Yönä,  Hanko Tulliniemi muuttui ihan toiseksi paikaksi tai jopa planeetaksi. Tullarissa on taikaa ihan itsessäänkin, mutta nyt mentiin todellisuuden rajojen yli.

Liu'uimme eväskorien kanssa hiekkasärkkää juurakoiden yli satojen metrien hiekkarannalle, jossa aallot löivät rantaan vaaleanpunaisina ja tähdet leimusivat taivaan sijasta maassa, meren viivassa, pieninä tulipatoina.

Rannalla oli kaksi kuplaa, joista toisessa keinui kolmikko tuuppien ilmoille musiikkia, jota me emme olleet ennen tätä iltaa tienneet janoavamme melkein henkemme edestä. Tanssijat leijuivat ohi, yli ja lopulta veteen, paljaina ja vähän riivattuina. Gunnarsinrannan kokko roihahti luodolla tuleen, keskustan ilotulitukset heittäytyivät sataman yli meidänkin silmillemme.

Jos me katsojat emme olisi takertuneet toisiimme pimeässä kumartuen huohottamaan toistemme korviin "mahtavaamahtavaamahtavaa", olisin ehkä ehtinyt purskahtaa itkuun. Rytmi meni niin syvälle, melkein kuin minuun, joka on ollut ennen minua?

Ah, ei tätä voi selittää. Kuulostan kajahtaneelta. Mutta harvoin olen ollut niin onnellinen kuin lauantaiyönä Tulliniemen rannalla.

Musiikista vastasi järisyttävän kova kokoonpano: Kimmo Pohjonen (Luoja, mä taidan olla vähän rakastunut), Tuomas Norvio ja Juuso Hannukainen. Muutama sekunti Kuplat-juhlien nimikkobiisiä Vimeossa
Tanssitaiteilijat olivat Saara Töyrylä, Sari Palmgren, Laura Pietiläinen ja Anni Rissanen. AgitCirk-ryhmän sirkustaiteilijat Sakari Männistö ja Inga Björn. (Lähde: Kuplat-juhlien lehdistötiedote.)

8 kommenttia:

 1. Ei tarvitse selittää. Se piti kokea ja elää juuri siinä paikassa. Unenomainen tunne vielä jälkeenkinpäin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännää, jotain ihan tarttui takkiin eikä lähde pois, juurikin jotain unenomaista!

   Poista
 2. Tämä menee nyt aivan epäreiluksi tämä tunnelma!! Kaipaan luontoa niin kauhistuttavan paljon--kerran vuodessa pääsen siihen tunnelmaan luonnon keskellä, mitä kaipaan sitten loppuvuoden...

  Radanvarsikaupungin elelijä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hangossa on se(kin) kivaa, että meri tulee ihan syliin, luonto on lähellä, mutta silti tämä on KAUPUNKI. Pieni, mutta kaupunki kumminkin. Kahvilat, elokuvateatteri, kirjakauppa... Mulle just se oikea.

   Poista
 3. Upealta näyttää. Hanko on viisas, kun se tarjoaa elämyksiä ja tapahtumia noin runsaasti. Tekee hyvää kaupungin imagolle. Vaikka jo luonnossakin siellä riittää ihasteltavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä kyllä tapahtuu, kiitos taiteilijasielujen, jotka täällä viihtyvät.

   Poista
 4. Ismo Alanko tais unohtua sinulta... Jestas, miten mies voi vain kaunistua ajan myötä. Mä seisoin hetken metrin päässä Ismosta ja Kimmosta, ja kirjoitin sitten jotain ihanat sydänsydänsydän -juttua facebookiin. Hm.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivi, kommentti tuli tähän 2014 postaukseen, silloin ei vielä ollut ihana ismo mukana! Uusin juttu tämän vuoden Kuplista blogissa ekana!

   Poista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"