12.12.2014

Näin kirjoitat kirjeen joulupukille

Muutamia vuosia sitten löysin pojan tyynyn alta vaivalloisesti kirjoitetun kirjeen joulupukille. Edelleen olen sitä mieltä, että sepä oli jollakin perustavaa laatua olevalla tavalla toteutettu malliesimerkki siitä, miten lähestytään joulupukkia. Tahi jotakin muuta tahoa, jolta jotakin toivoo.

Ensinnäkin oli lista, joka oli pitkä ja polveileva. Kalliskin. Osin hyvin vaikeasti toteutettava ("Liito-orava").

Mutta sitten oli saate. Ja siihen saatteeseen oli pantu kaikki paukut.

Rakas Joulu Puki
Puki voitko valita joistai näist jotkut
Rakain ystäväsi Axxxx
Hyvä Oulua

Siis:

 • Jos haluat viestisi perille, kannattaa vedota tunteisiin ja heittäytyä läheiseksi. Käytä myös aina vastapuolen nimeä, se luo välittömästi kontaktin : Rakas Joulu Puki.
 • Osoitetaan nöyryyttä sekä epäahneutta ja annetaan päätäntävaltaa sille, jolta jotain toivotaan: Voitko valita joistai näist jotkut.
 • Tehdään selväksi vielä kerran poikkeuksellisen lämmin ja läheinen suhde, se, ettei tässä nyt olla kuka tahansa pyytelijä: Rakain ystäväsi A.
 • Tottakai ollaan huomaavaisia ja toivotaan ja toivotetaan toisellekin kohteliaasti jotain hyvää, tässä tapauksessa juhlapyhää (Joulua?) tai kenties pientä matkaa Pohjolan Piilaaksoon (Oulua?): Hyvä Oulua.

Siitä vain, kirjoittamaan! Toivottavasti kaikki -tai ainakin jotkut- toiveenne toteutuvat!

4 kommenttia:

 1. Silkkaa rakkautta! Kyllä on Joulu Puki täysin kohtuuton henkilö, jos ei rakaimman ystävän toivomuskirjeestä toteuttaisi edes puolia. Liito-orava saattaa toki olla vaikea, mutta ei mahdoton, olishan sillä sentään mukavat oltavat siellä teidän kirjaviidakossanne. Toiset ne taluttais koiria, Joulu Pukin rakaimmalla ystävällä ois harmaakurre olkapäällä. Ja niistä sen papanoista voi varmasti askarrella jotain kivaa, ehkä ne sinun jouluhullusi voivat glitteröidä harvinaislaatuisia liito-oravan papanoita.
  Menenkin tästä tekemään omaa kirjettäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis ajattele: jos ei mulla olisi tätä blogia, en olisi kirjoittanut tätä juttua, enkä saanut siihen sinun kommenttiasi. Silloin olisi maailma menettänyt taas yhden huippuhauskan hetken ja kunnon naurut! Kirjoitat niin hyvin! Jouluhulluni aivan varmasti innostuisivat papanoidenkin glitteröinnistä. Ei kaikki mikä kiiltää ole kultaa, se voi myös olla liito-oravan joulupapana. (Papana, miten hauska sana!)

   Poista
 2. Täällä 7-vuotias kirjoitti 2 toivelistaa itselle ja pikkusiskolle. Ylinnä luki joulupukin lapu. Toiveina oli mm. ropoottikoira, leki hella, peimopilli (lue playmobil)-linna ja muumi muoti kirja =))
  Hellyyttävää.

  Nikadora

  VastaaPoista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"