6.1.2015

Pan Bagnat eli nizzalainen eväsleipä

Reseptiä matkapäiväkirjan väliin. Vaikka kyllä tämäkin Ranskaan liittyy.

Nizzalainen täytetty leipä, Pan Bagnat on helppo tapata hypätä Etelä-Ranskan makumaailmoihin, kuin pienelle matkalle. Ja tämä on helppo herkku niihin päiviin, kun jokainen säntäilee tahoillaan, ja kokoaa oman lounaansa tai välipalansa omia aikojaan.

Paahda herkullisimmat sämpylät, jotka löydät, tai puolikas patonki.
Sullo väliin tonnikalaa, rapeaa salaattia, tomaattia, paahdettua paprikaa, punasipulirenkaita, oliiveja, kananmunasiivuja... Lorauta päälle oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria ja Provencen yrttejä. Anna tovi maustua, suorastaan mehustua.

Minä tein vihanneksista saavillisen pientä hakkelusta, lisäsin kurkkuakin. Se pysyi paremmin leivän sisässä. Maustin hakkeluksen öljy-yrttiseoksen lisäksi sitruunanmehulla ja valkosipulilla. Tein vielä kylkeen basilikaöljyn tipoteltavaksi tarvittaessa leivän sisäkanteen kokoamisvaiheessa. Käytin ihan purkkipaprikoita, niitä paahdettuja kumminkin. Pirkka Parhaat-sarjasta löytyy mieleisiä pieniä, mustia, kivettömiä oliiveja. Fenkolin unohdin, se olisi ollut kiva lisä! Anjoviksiakin jotkut laittavat, tai siis sardelleja? Päteviä ohjeita on yhtä monta kuin leivän laittajia, tässä niistä yksi.

Toinen hauska leipäresepti tulee tässä. Arki alkaa, ja se saa nyt luvan olla vaivatonta ainakin ruokahommien osalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"