18.2.2015

Täydellinen muna

Kuinka vaikeaa voi olla kananmunan keittäminen? Tosi vaikeaa, jos katsoo minun ja aamiaismunieni yhteistä historiaa ja onnistumisprosenttia. Kaikenlaisia keittiövirityksiä saan aikaiseksi tuosta noin vaan, mutta kananmunien kanssa olen joka kerta kuin ensimmäistä kertaa asialla.

Nyt on ehkä kuitenkin löytynyt pettämätön keittokeino.

Laita vain vähän vettä kattilaan, niin vähän, että vain noin puolet munasta on veden pinnan alapuolella.
Kiehauta vesi.
Laske lusikalla luomumuna tai -munat kiehuvaan veteen. Laske lämpötilaa, etteivät munat rikkoudu. Peitä kattila kannella.
Mittaa tarkka aika, 6 minuuttia 30 sekuntia. Nosta munat kylmän, juoksevan veden alle. Jos syöt munan lusikalla, rikkoen vain hatun, 30 sekuntia riittää. Jos kuorit kananmunan, kannattaa pitää munia kylmässä minuutin verran.

Näin keittäen keltuainen on ihanan valuva mutta valkuainen jo kiinteä. Kananmunan voi nostaa salaattipedille tai paahdetulle maalaisleivälle ja se pullauttaa ihanan keltaisen puron lautaselle kun sen halkaisee.

Vähennä keittoaikaa, jos haluat ihan löysän kananmunan. Söimme hääpäivälomallamme jotain huikean hienoa. Hyvin hellästi keitetyn kananmunan, jossa kuoren juokseva sisus oli pyöristetty tryffelivoilla ja koko komeus koristeltu sammenkaviaarinokareella. Taivas. Mene ja maista, tyylikäs Finlandia Caviar sijaistee Helsingin Kauppatorin laidalla. Kaviaarin ja mätiherkkujen lisäksi tarjolla on myös ostereita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"