17.11.2015

Haaveissa vain

Ai niin, ne ihmehommat.

Juttelimme siis Paku-Villen kanssa päivänä eräänä lounaslautastemme yli ihmeellisestä elämästä. Se, mitä olin silloin selittämässä, ennen kuin Paku-Ville vei teidän kaikkien huomion välihuutelullaan, oli tämä:

Meidän ei pitäisi niin kiihkeästi takertua siihen MITEN toiveemme toteutuvat. Riuhtoa saavuttaaksemme haaveitamme. Muuten saattaa olla, että emme huomaa jo elävämme unelmaamme.

Minä esimerkiksi ilmoittelin suurieleisesti joskus suhteemme alkuaikoina Herra Kameralle, että haaveilen valkoisesta kivitalosta meren rannalla. Totta puhuen näin silloin mielessäni modernin kuution lasiseinineen, suurinpiirtein sanotaanko nyt vaikka Kaivopuiston rannassa. Mutta ei takerruta pikkuseikkoihin; katsokaa missä nyt asun. Valkoisessa kivitalossa meren rannalla. Yli satavuotiaan kivitaloni rappaus on rapissut ja merenranta on Hangossa mutta yhtäkaikki.

Olen myös leikkinyt leikkiä "jos kaikki olisi mahdollista" ja kirjoittanut toivomuslappuun Talo Ranskasta sydän sydän tähti kukkanen aurinko. Siihen meillä ei kuuna päivänä olisi ollut kuitenkaan varaa, tätä menoa ei tule koskaan olemaankaan. Mutta eräänä päivänä naapuriimme muutti herttainen pariskunta, ja eräänä toisena päivänä he ostivat Rivieran rinteiltä kauniin huvilan. Te tiedätte missä minä olen jo kolme kertaa tämänkin vuoden puolella nuuhkinut sypressejä. Minulla melkein ON talo Ranskassa!

Muistatteko kissakuumeen? Arvausleikki: mikä lämmittää juuri tällä hetkellä oikeaa reittäni, ojentelee valkoisia tassujaan ja hyrrää kuin vanha ompelukone? Ei, ei se tarkalleen ottaen ole meidän, mutta meillä se nyt kuitenkin on. Ainakin viikon. Eikä viimeistä kertaa. Ja silloin kun ei ole, me saamme käydä silittelemässä sitä sen varsinaisessa kodissa ihan milloin vain. Minun elämääni on hiippaillut harmaa, sylissä viihtyvä kissa, ja se riittää.

Esimerkkejä olisi lukuisia, mutta en viitsi uuvuttaa teitä niillä, vaan päästän teidät miettimään omianne.

Minulla on siis valkoinen kivitalo meren rannassa, tukikohta Ranskassa ja kissa kyljessä. Seuraa toinen opetus: kaikkia haaveita ei tarvitse itse omistamalla omistaa. Jos onni on elämässä, laske se ihmeeksi.

Voitte hajaantua.

11 kommenttia:

 1. niinpä...pitää olla varma siitä mitä toivoo!

  VastaaPoista
 2. Eihän tähän oikein voi muuta sanoa kuin <3

  Pysähtyä, katsoa ja tuumailla hetki. Saattaapa nähdä asiat niin kuin ne juuri nyt ovat parhaimmillaan.

  VastaaPoista
 3. mun veli sanoo, että pitää olla varovainen, että mitä toivoo, koska sen voi saada.
  Ja siinä se onkin, aina ei kaikkea pidä saada omaksi.
  Tiina

  VastaaPoista
 4. Andy McGoy sanoi: "Sun pitää varoo, mitä sä haluut, koska sä saat sen!" Olen tullut varovaiseksi haluamisessa, kun melkein aina olen kylkiäisenä saanut sellaista, mitä EN halua. No toisaalta, olen saanut ihan älyttömän paljon haluamaani ja olen saanut toteuttaa unelmiani uskomattoman määrän. Vaikka heti kuolisin (jota siis en missään nimessä halua!), olisin saanut niin paljon, ettei mitään oleellista jäisi saavuttamatta mutta silti - enhän tiedä, mitä kaikkea ihanaa vielä on edessä. Eikö ole hyvä, ettei susi syönyt meitä, kun olimme pieniä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Andy varmaan tietää mistä puhuu ;) Ennemmin kuitenkin kannustan haaveilemaan kuin varomaan haaveilua, mönkään mennään elämässä välillä joka tapauksessa. Eniten ihmeitä olen vetänyt puoleeni sirkuttamalla unelmiani ääneen. Minun logiikallani universumi silloin ainakin tietää mitä toivon, jos vaikka haluaa yllättää iloisesti. Minä uskon että meillä kaikilla on vielä kaikkea kaunista ja hyvää edessä, pysytään susista kaukana, jotta saamme elää ja nähdä!

   Poista
 5. Piti vielä palata kertomaan, että luin tämän postauksen juuri ennen kuin lähdin lapsettomuushoitojemme ensimmäiseen alkion siirtoon ja kyyneleet tuli silmäkulmaan liikutuksesta.

  Olin vihdoin kypsä päästämään riittävästi irti siitä haavesta, että olisin jonain päivänä vanhempi. Kuten sanoit, asiat voi toteutua monella tavalla. Lapsien kasvatukseenhan voi osallistua muullakin tavalla, vaikkapa vapaaehtoistyön ja harrastusten kautta. Tuo on se ainoa tärkeä haaveeni ja siihen olen aiemmin aina nimenomaan takertunut.

  Tuli todella hyvä mieli ja vapautunut olo. Kiitos.

  VastaaPoista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"