29.12.2015

Joulurauha on julistettu, siis riehaantukaaVeljeni Kakka-Jupe
No niin, siitä rumasta naamarista oli sitten tietysti ihan hirveästi iloa ja riemua. Perhanan broidi.

Jouluaaton lempihetkeni on jo traditioksi muodostunut tapamme kiskoa kaikki kynnelle kykenevät tutut aamupäiväkävelyltä ja joulurauhan julistuksesta Hangon kaupungintalon parvekkeen alta meille Bulevardille juomaan joulumaljoja.

Tunnelma on aina vapautunut, kaikki on tehty joulun eteen mitä tehtävissä on, aika on pitkää ja venyvää. Rekilauluja lauletaan, ilmakitaraa soitetaan ja nauru raikuu. Kaksi tuntia myöhemmin jäljellä on vain iloa tiukkuvat kiviseinät, kumolleen kaatuneita kuohuviinilaseja ja pari pistaasipähkinänkuorta.

Oli aika aloittaa pöydän kattaminen iltaa varten. Pikkuruisen veljenpojan bravuuri musiikkirintamalla oli Tuiki, tuiki tähtönen, saimme esityksen virallisine alustuspuheineen, viittomineen ja loppukumarruksineen varmaankin 60 kertaa joulupäivien saatossa.

Ja sitten kiidettiin taas ringissä pöydän ympäri. Keksimme hulluuspäissämme alkujoulusta, että milloin ikinä kukaan keksiikin toivoa pöydän ympäri tanssimista, silloin tanssitaan. Ja arvaatteko kuka oli kiihkein ympärijuoksun huutaja? Ei... Ei... Ei. Vaan mummo! Videokuvaakin on piiritanssista olemassa, tiedänpähän millä kiristää sukulaisia tulevaisuudessa. Meillä ei kertakaikkiaan ole lauluääntä kellään, ennemminkin olemme megafoneja. Megafoniperhe.

7 kommenttia:

 1. Joulurauhajulistus on aina ollut niin hieno juttu täällä Suomen Turuus´joten tuntuu ihanalta että samaa rauhaa julistetaan myös Hangossa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on aivan liikuttavaa, on torvisoittokunta ja kaikkee!!

   Poista
 2. Huippu perhe teillä!!

  Tuli mieleen 2 lyhytkeskustelua teini-ikäisen poikani kanssa.

  1. Olin lähdössä yltiöpositiivisena rockfestareille Hkiin päiväksi.
  Aurinkoa ja hyvän ystävän seura oli tiedossa. Poika katsahti eteisessä suu loksahtaen lausahtaen: Aiotko sä oikeesti lähteä noissa shortseissa? Luuletko sä olevas joku Madonna vai?

  2.Tänä aamuna yritimme ehtiä tädin luo kahville,kun vessassa oli ruuhkaa.
  Yritin laittaa vauhdilla hiuksia ojennukseen ja tokaisin hermoilevalle pojalle, että naisten ulkonäkö on tärkeämpää kuin miesten. (MISTÄ LIE JUOLAHTI)
  Poika siihen tyynen rauhallisesti: Ei enää tossa iässä.

  LOVELY.


  Nikadora

  VastaaPoista
 3. Huipputunnelmaa teillä! Harmittelin just kun en ole ehtinyt pyytää naapurustoa huomenna uudenvuodenmaljoille päivällä, mutta voinhan käydä raahaamassa ne tänne ihan extempore. Kiitti ideasta :) Nastaa vuodenvaihdetta !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ex tempore on aina paras, ei paineita kenellekään! Oikein hyvää uutta vuotta, tässä se nyt totta tosiaan on, 2016!

   Poista
 4. Ihania joulujuttuja! :)
  Muuten: sen lisäksi että Lou, Paku-Ville ja Belgian Lempi ovat saaneet faninsa, niin kyllä myös teidän mummo! Mahtava persoona sanoisin! Ja sitten tietysti tämä sielukkaan kaunis tytär! Voi mikä kuva jälleen! Kuin filmitähti vuosien takaa!

  VastaaPoista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"