8.6.2016

Se appelsiininkukan tuoksuinenAppelsiininkukan tuoksuisesta hajuvedestäni kyselitte. Orange Blossom -pullollinen löytyi kuin sattumalta Cannesin ostoskadulta, Jo Malonen tyylikkäästä kermanvärisestä liikkeestä, jossa jokainen ostos paketoidaan kauniiseen pahvilaatikkoon, solmitaan mustalla, leveällä rusetilla, kääritään parfyymillä sumutettuun silkkipaperiin ja sujautetaan kauniiseen paperikassiin.

Poloinen ihmismieli vain meinasi hulluksi tulla niiden tuoksuvaihtoehtojen keskellä: Lime basil & Mandarin, Grapefruit, White Jasmine & Mint... Mies puolestaan saisi minun puolestani oikein mieluusti tuoksua Wood sage & Sea Saltille, vai sittenkin Earl Grey & Cucumberille?

Mutta minä olin jo päätökseni tehnyt. Koska La Vigien puutarhassa kukkivat vierailumme aikaan sitruuna- ja mandariinipuut, halusin viedä juuri sen tunnelman mukanani kotiinkin. Te ette usko miltä ne illat tuoksuivat! Ellen pelkäisi kuollakseni lepakoita olisin nukkunut pihalla taivasalla tai edes kaikki ikkunat auki heitettyinä, valkoisten verhojen hulmutaessa yöilmaa. Pukeutunut vain siihen tuoksuun, uinut siinä.

Pihistin pari kukkaa puutarhasta, hieroin niitä kämmenteni välissä ja piilotin käsilaukkuuni, jotta kaikki, myös tuhlailusta muistuttavat kuitit, vastedes kantaisivat aavistuksen hedelmäistä taikaa.

Appelsiininkukkaa tai muuta sitrustuoksua saa onneksi kyllä muiltakin merkeiltä, edullisesti voi kokeilla miellyttääkö tuoksumaailma esimerkiksi ranskalaisen Yves Rocher'n Un matin au jardin-sarjan Sitruspuunkukka-hajuvedellä

2 kommenttia:

  1. Ahh, ne tuoksut...voin vain kuvitella. En jostain syystä pidä parfyymeistä enää, en oikein ymmärrä miksi koska ennen en mennyt edes ulos ilman Kenzon l´eté. Mutta White Jasmine & Mint kyllä kuulostaa niin houkuttelevalta että voisin harkita kokeilevani uudestaan jotain muuta tuoksua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä rakastan tuoksuja! Eikä sen aina tarvitse olla juuri parfyymiä, kaikki ihanat öljytkin jättävät iholle hurmaavan tuoksun, joka on melkein kuin yksi asusteista!

      Poista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"