12.7.2016

Hotellisuositus Tampereelle

Yövyimme Tampereella Grand Hotel Tammerissa. Yllättävä elämys! Vuonna 1929 valmistunut hotelli on kaunis, värikäs, klassisen ylellinen. Yksityiskohdat hellivät silmää, sivelimme sinisiä ovia, hiivimme käytävillä, kurkistelimme lasien läpi.

Meidän vanhempien huone oli hurmaava. Ikkunat avautuivat kahteen suuntaan, koskellekin. Olimme ylhäällä kuudennessa kerroksessa, aurinko paistoi huoneeseen ja satakertaisti sävyt. Seinien vaaleansinisen, kultaisen raidan, vadelmanpunaiset nojatuolit. Kylpyhuone oli pikkuriikkinen, mustavalkoinen, kaunis kuin koru. Lojuimme sängyllä lehtipinoinemme ja nautimme. Hotellin väritkö minut sitten villitsivät, kun palasin ostoskierrokselta villiä lehvää puskevan hameen ja kirsikanpunaisen huuliöljyn kera?

Aamiainen nautittiin suuressa salissa. Pehmeää, taiten tehtyä munakokkelia, pyöreitä pannukakkuja, aprikoosihilloa. Vaahtoavaa, lämmintä maitoa kaadettiin kahviin kolhiintuneesta hopeaisesta kannusta, jonka kyljessä komeilivat kirjaimet GHT.

Palvelu oli superystävällistä, kaikki järjestyi ja sujui. Vielä viime hetkillä saimme vieraita hotellille ja puolessa tunnissa oli aulaan järjestetty toiveidemme mukainen vastaanotto virvokkeineen, hedelmineen, jääpaloineen.

Suosittelemme!

9 kommenttia:

 1. Tästä paikasta on mulla niiiiin paljon muistoja, aika villejäkin. Oli nuoruuden opiskeluaika jolloin tuolla pruukattiin käydä vain aamiaisilla, koska sai ihmeen halvalla syödä mahansa pullolleen ja istua kauan- siis kauan ennen kun hotelli meni remonttiin ja hinnatkin muuttuivat. Mutta ylellinen se on ollut aina.
  Silloin ennen oli myös takkatuli ja baari, jossa myös talviöinä tuli notkuttua ennen kuin tassuttelin vain parin korttelin verran kotiini.
  Voi muistoja.
  Ihanaa, että tykkäsitte hotellista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tuo hame sopii sulle täydellisesti!

   Poista
  2. Siis miksi niin vähän on takkoja, tässä kylmän ja pimeän maassa? Kuulostaa ihanalta, notkumisesi. Kiitos hamekehuista!

   Poista
 2. Minäkin ihailin tuota hametta!

  Nikadora

  VastaaPoista
 3. Voihan Tampere, olen menossa elokuussa mutta luulen että yritän yöpyä tuttavien nurkissa. Ehkä joskus Tammeriinkin, näyttää upealta. Hame on upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuttavien nurkissa on usein lystiä tunnelmaa, hyvää Tamperetta!

   Poista
 4. Luin muuten äkkiseltään, että paidassasi lukee SAAB =)

  Nikadora

  VastaaPoista
 5. Ihan ku sinnepäin =)

  -N-

  VastaaPoista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"