26.7.2016
Tattipastaa
Tatteja taivaan täydeltä, tai siis metsän. Poika toimi tattioppaana Hangossa vieraileville ja sai saaliista siivun palkkioksi. Onneksi metsästysseurue myös siivosi takapihallamme ihanan puheensorinan saattelemana ja kylmän samppanjan voimin koko saaliin, minulle ei jäänyt kuin hekumallinen osuus, kokkaus ja syöminen!
Ei tätä nyt taaskaan ole oikein reseptiksi kutsuminen, mutta koska itse pidän juuri näin yksinkertaisista asioista, niin ehkä joku muukin.
Helppo tattipasta
Kuutioi puhdistetut tatit ja paahda sieniä kuivalla, kuumalla pannulla kunnes kosteus on haihtunut. Sienet menevät paahdettaessa reilusti kokoon, koita siis arvioida tarvitsemasi määrä sen mukaan.
Mausta paahtuneet tatit suolahiutaleilla ja roimalla mustapippurilla.
Lisää nyt vasta (kirnu)voita ja kiepauta tatit voisulassa.
Laita pienittyä punasipulia ja pari kokonaista valkosipulinkynttä kuullottumaan tattien kanssa voihin. Pidän tässä ruokalajissa sipulista melkein raakana.
Mausta koko komeus parilla tuoreella rosmariininoksalla ja tirauksella sitruunanmehua, jätä pannu maustumaan kunnes pasta (penne) on kypsynyt.
Tarjoile heti.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kakkoskuva on lumoavan kaunis! Nuo kukatkin niin täydellisiä... Sienet ovat herkkuani. Mummi tarjosi minulle lapsena aina karvarouskusalaattia. Ihan vain pilkottuja karvarouskuja ja silputtua sipulia. Olin lapsista ainoa, joka sitä söi ;) Söin kyllä myös sitruunanpaloja!
VastaaPoistaNikadora