28.8.2016

Kuplat 2016Voi taivas, he tekivät sen taas!

Kuplat-juhlat on takuulla Suomen maagisimpia tapahtumia. Vasta toista kertaa järjestetty musiikin, nykytanssin ja sirkuksen festari on oikeastaan jonkinlainen rituaali, tai taidetrippi. Meidän onneksemme Kuplat on keksitty toteuttaa juuri Hangossa, Tulliniemen rannalla, yönä jossa on muutenkin taikaa.

Elokuun viimeisenä viikonloppuna juhlittava muinaistulien yö on vanha saaristolaisperinne, joka liikutttaa Itämeren asukkaita rannalta toiselle kokkojen perässä. Tulilla on muinoin ohjattu laivoja satamamaan ja varoitettu merirosvoista, nykyään juhla tuntuu ainakin ihmisten puheissa liittyvän kuluneesta kesästä kiittämiseen.

Kuplissakin oli kaari: ensin hyvästeltiin mennyt ja luovuttiin painolasteista. Sitten elettiin hetkessä, nuoralla tanssien, elämästä kun on kyse. Kunnes jo kahlattiin tulevaan. Sisäinen hippini nyyhkytti liikutuksesta kun lopuksi joukolla seurasimme aaltoihin valuvia nymfejä ja heitimme kukkivia oksia mustaan mereen, jota ei melkein enää siihen illan aikaan nähnyt. Vain kuuli, ja haistoi.

Mekin jätimme kiitollisia mutta haikeita jäähyväisiä kesälle omine tulinemme. Leiriämme valaisi pari pientä lyhtyä sekä sinisellä liekillä lepattava myrskykeitin, jolla Sami paistoi lettuja.

Musiikkiteltan velhot Kimmo Pohjonen, Ismo Alanko, Tuomas Norvio ja Juuso Hannukainen takoivat tuntikaupalla yllemme äänimaisemaa, joka räpytteli silmäluomieni sisällä ja rummutti rintakehäni alla vielä pitkään nukkuumaanmenon jälkeenkin.

Kiitos Kuplat, kesän isoin elämys. Tulkaa taas.

Seuraa Kuplat-juhlia facebookissa.
TallennaTallennaTallennaTallenna

8 kommenttia:

 1. Oukei,jos Pohjonen on mukana, on tunnelma varmasti maaginen. Kaikenlaista hauskaa teillä siellä Hangossa..
  Kaisi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meillähän on, ja jatkuu vaan: ensi viikonloppuna foto-festarit sekä Le Petit Festival du Théâtre!

   Poista
 2. Eikä tuo meijän kylän oma poika Ismo "alanko vai enkö ala - tät is tö keston" -rokkari kai ainakaan vähentänyt tilaisuuden karismaattisuutta?
  Mehtis

  VastaaPoista
 3. Uuuuh...Ismo Alanko.
  Yläasteella häneen kiinnitin jo katseeni Suosikki-lehden äänestyslistoilta.
  Siellähän oli ne suosituimmat naisnäyttelijät ym:t osastot.
  Mieleen jäi Marjatta Raita. Turhapuro-leffojen vaimo, joka oli usein ykkösenä.

  Ismon mustavalkoisen kasvokuvan leikkasin muusikkolistalta ja talletin lompakkoni muovi-ikkunaan. Siskolla oli David Bowie.


  Nikadora

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Suosikki-aikoja, ja eiks ollut Suosikki-kalenterikin!

   Poista
 4. Mun mielestä hiukan liian monta tuntia ei niin hyvää improvisoitua Ismo Alanko jammailua. Ens kerralla muutakin musaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta sehän on just se juttu! "Muutakin musaa"-festareita on maailma pullollaan. Minusta illan tunnelma syntyy juuri siitä, että hypnoottinen musiikki jatkuu ja jatkuu. Pidin kovasti.
   Täällä oli hyvin avattu tuon Pohjonen-Alanko-projektin taustoja, jos ei ole ennestään tuttu:
   http://www.sue.fi/2014/09/pohjonen-alanko-ismo-ja-kimmo-yhteistyossa/

   Poista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"