5.8.2016

Mansikkapaikka
Monet Hangon kesäravintolat ovat auki viimeistä viikonloppua. Sesonki on lyhyt, ei auta vaikka aurinko jatkaisi loilottamistaan ja illat olisivat pitkille syömingeille suopeita. Kun koulut alkavat, iso osa asiakkaista kaikkoaa.

Hangon Porttiin pääsee sentään elokuun loppuun saakka. Portti on toiminut meille pakopaikkana kun elämä keskellä kaupunkia avoimien ovien talossa käy välillä liiankin kiihkeäksi.

Livumme pienellä lautalla vierasvenesataman poikki kallioiselle niemelle, hyppäämme laiturille, seikkailemme suurten jahtien ja purjeveneiden ohi saaren laelle ja olemme tovin tavoittamattomissa. Viimeksi söimme hampurilaiset, ja ne hyviksi havaitsimme. Aurinko kellahti esiin pilviverhon takaa, venyimme vielä jälkiruoalle terassin kansituoleihin. Kasvot merelle päin, suljetuin silmin lokkien huutojen alla kuvittelimme seilaavamme loputtomalla aavalla, suurella laivalla...

Aina silloin tällöin teemme retken Smultrongrundetin saarelle eväskorin kanssa, saunomaan.

Syksyn mittaan Hangossa tapahtuu vielä vaikka mitä kivaa, ja minustahan pieni kaupunkimme on parhaimmillaan vilkkaimman sesongin ulkopuolella. Hotellihuoneen saa helpommin, ja ravintolasta pöydän. Muista ainakin nämä riennot, muutamia suurimpia mainitakseni:

12.-14.8. Hanko Soul Jazz Weekend
19.-21.8. Hanko Sea Kayak Gathering 
19.-21.8. Hanko Pride
26.-28.8. Muinaistulien Yö
27.8. Kuplat-juhlat
2.-4.9. Le Petit Festival du Théatre
3.9. Hanko Foto Festival
18.10. Ramy - In the frontline 
4.-10.11. Hangon Elokuvajuhlat

Lisätietoja ja linkkejä kaikista tapahtumista kaupungin tapahtumakalenterissa. Listauksen linkit vievät blogimme arkistoihin eli teksteihin ja kuviin kyseisistä tapahtumista aikaisemmilta vuosilta.
TallennaTallenna

7 kommenttia:

 1. Voi järjetön miten rupesi tekemään mieli hampurilaista. Koko kesä on itseasiassa ollut järjettömien mielitekojen kesä. Jäätelötyttää, pizzattaa, hampurilaistattaa, karkittaa, viinittää, karkittaa… Sitä rataa. Ja kyllähän sen huomaa. Mutta kesä on kerran vuodessa vaan, joten olen tarttunut noihin kaikkeen. Ehtiihän sitä laihduttaa ja kuihduttaa sitten pimeässä, kun on muutenkin niukempaa kaikki tämä elämä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Relax with your body sister, empowering women in all seasons...

   Poista
  2. Mulla on ollut oikein semmoinen hampurilaistentestauskesä. Toisaalta tajusin, että tilaan usein hampurilaisen vain saadakseni ranskalaisia perunoita, joita rakastan. Sen jälkeen ymmärsin että voin tilata vaikka vuohenjuustosalaatin ja pienen lautasellisen ranskiksia, ja olin tyytyväinen :)

   Poista
 2. Hanko on kyllä upea paikka - kuten kotikaupunkini Turkukin.

  Tapahtumalistassasi on Hanko Foto Festival, jossa olen ollut mukana kaikki kolme kertaa ja olen tulossa tänäkin vuonna. Tilaisuus on tosin muuttunut yksipäiväiseksi. Tässä kerrontaa viime vuodesta: https://parastalahteanyt.wordpress.com/2015/09/10/hanko-foto-festival-valokuvauksen-ystaville/

  VastaaPoista
 3. Voi kumpa tämä postaus olisi ollut aikaisemmin,ravintola ja rannat, (rantojen koordinaatit kiinnostaa). Kävimme viikolla Hangossa, ne samat vanhat paikat löytyi, ne upeat. Meille uutena tulliniemi ei säväyttänyt, palasimme nopeasti aavan meren ja kallioiden viereen, istuimme ja nautimme, kaksi poikaani ja minä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se täällä ihanaa onkin, että rannoissa on todellakin varaa valita, jokainen löytää mieleisensä. Tuolta sivupalkista löytyy Hanko-tägin alta lisää Hanko-vinkkejä (sen mukaan mitä olen muistanut tägätä, hmm...), tervetuloa siis pian taas uudestaan. Nythän vasta paras aika alkaakin, syysmyrskyt!

   Poista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"