1.8.2016

PetrooliaPieni kurkkaus uusiin sohviin. Ei tullut smaragdinvihreää eikä purkkapinkkiä, vaan petroolia! Ja yhtäkkiä kaikki kahden sohvan, yhden nojatuolin ja yhden rahin ympärillä alkoi elää ja liikkua ja vaeltaa. Tällä hetkellä koko olohuone on aivan arvaamattomassa tilassa ja ne kirjat, ne ovat edelleen pahvilaatikoissa. Taulut nojailevat seiniin muina miehinä, kas kun eivät pistä tupakaksi.

Voitte vain arvata kuinka monta kauan odotettua kunniavierasta on päättänyt ilmestyä seisomaan leijonanharjoineen keskelle olohuoneentapaista muutosvoimaa juuri nyt, juuri tänä vaihtelevana kesänä. No, sanoinkin ystävättärelle, että meitä ei oikein voi sanoa tuntevansa, ellei ole nähnyt hassua taloamme vielä hassumpaa elämäämme.

On vain luotettava, että uoma tai väylä taas löytyy, kaikki loksahtaa paikoilleen. Tietysti värähdelläkseen sitten taas jonkin ajan kuluttua. On koteja, joiden kaunis sisustus on kuin noussut maasta paikoilleen juurineen, muuttumattomana, vakaana, rauhallisena. Kaikella on ikuiset paikkansa, lamputkin kasvavat suoraan seinistä oikeille kohdille.

Ja sitten on me. Voin vaikka vannoa, että pienet koristeukkelini, nukkaantuneet filttini, tuoksukynttilänrippeeni, munakuppini, muistikirjani ja nakkiastiani vaeltavat täällä itsekeen öisin silkasta vaeltelemisen ilosta.

Sohvat: Ikea
Namit tyynyt: Moko

9 kommenttia:

 1. Tuo pino ikkunalaudalla hivelee silmiä...
  Petroolihan on väreistä yksi parhaita!
  Moni ei sitä uskalla ottaa omakseen.
  Onneksi he kaksi kotiutuivat hyvin nurkkiinne. Läheisetkin värit heräävät uuteen eloon.
  Nyt niitä kirjojen majapaikkoja jäämme odottelemaan...


  Nikadora

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen pino-ihmisiä. Tosin pitäisi olla jokin sääntö, että ei saa olla pino-ihminen, jos ei myös ole pölyjenpyyhkijä-ihminen. Pölyjenpyyhkijä-ihminen en ole sitten tipan tippaa. Katsotaan miten kirjojen käy!

   Poista
 2. Mitkä sohvat! Huikea petrooli, oih!! Kuin luotu teille, niin kaunista.

  VastaaPoista
 3. Juurikin sama sohva ollut pohdinnassa meille! Kerro vähän, miltä vaikuttaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaas, en ole ehtinyt istua sohvilla vielä ollenkaan, päiväunista puhumattakaan! Ja ne ovat sentään olleet meillä jo viikkoja. Niin härö on Hangon kesä. Mutta noin yleissilmäyksellisesti aivan pätevät sohvat hintaansa nähden, olemme oikein tyytyväisiä!

   Poista
 4. Asiasta kymmenenteen; Oletteko katsoneet leffan "Before Midnight"?
  Kaksikko Ethan & Julie pääosissa.
  Ajatuksia?

  Nikadora

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olemme! Ja kirjoitinkin siitä, kas näin:
   http://kirjatoukkajaherrakamera.blogspot.fi/2013/08/ennen-keskiyota-tai-sen-jalkeen.html

   Poista
 5. Tosiaan, luin juttusi. Ykkönen oli jotenkin ihana, kakkonen yllättävin ja tämä kolmas kertomus--ehkä liian riitaisa...aina silti hieno pari keskenään!

  Nikadora

  VastaaPoista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"