21.10.2016

LuottojuttujaKatsotaanpa hiukan mitkä jo menomatkalla matkalaukun painorajoja paukuttavat tuotteet ja tavarat ovat osoittautuneet reissun luottopakeiksi.

Jos luulit, että sanon "valokuva perheestä", "miehen t-paita" tai "kivi Hangon rannalta" niin olet väärässä. Sanon "kuivashampoo". Kas kun nämä paksuilla piiskoilla varustetut ihmiset, herranjumala demokratian keksineet, eivät ole koskaan kuulleetkaan kuivashampoosta. Olen pulassa. Ihan paras on Kloranen, mutta tyytyisin nyt mihin vain. Vaikka perunajauhoon, mutta kun sitäkään ei ole näillä leveysasteilla.

Sanon myös tuoksupussit. Ihan ensimmäisiä asioita uuteen kämppään astuessani oli avata matkalaukku ja nostaa sieltä kaksi tuoksupussia roikkumaan ovenkahvoihin. Tuoksupusseja olen kiikuttanut myös yönyliretkille ja niillä pesäyttänyt huoneen kuin huoneen. Myös tuoksukynttilä luo tunnelmaa, tosin kuumimimpina päivinä sen polttelu tuntui sekin liialta lämmön nostatukselta!

Ihan paras aurinkorasva on ME:n aurinkorasva sekä -puikko samaa kamaa. Yksi puikko kulkee aina käsilaukussa ja toinen on yöpöydällä huulia varten. Seerumina minulla on mukana superriittoisa, kevyt mutta tehokas Ultracalming Dermalogicalta. Iloinen pieni yllättäjä tuoksurintamalla on H&M:n Conscious-sarjan Relaxing Perfume Oil roll-on, vaikka ostin lähipateekista juuri myös Korresin muikean, rantaelämästä sitten kotonakin muistuttavan Coconut Sandin.

Korresin on myös uudehko rajauskynäni. Pitihän se arvata, että näin armottomiin lämpötiloihin osaavat tehdä kestävän kajalin ne, jotka näissä oloissa elävät. Korresin kajali pysyy kuin liima, ja lähtee iltaisin parhaiten Korresin omilla puhdistusliinoilla. Chanelin ikiaikaisella suosikillani saa kyllä tykkäämäni tuhruisemman lookin, mutta uimaretkille ehdottomasti selkeärajainen ja paikallaan pysyvä Korres.

Paikallinen löytöjen löytö on balsamiöljy, oliiviöljystä ja yrteistä valmistettu taika-aine, jolla on kuulemma jopa parantavia voimia, mutta joka myös kiillottaa sääret, raunioilla uuvutetut kantapäät ja auringolle altistetut käsivarret ja rinnan sulaksi silkiksi. Balsamiöljyä saa ostaa torilta pikkuisissa epämääräisen näköisissä pulloissa, tai sitä saattaa saada jos omaa kreikkalaisia ystävättäriä.

Kirjoja on mukana liikaa, tai ne ovat vääriä. Ihmeellisesti, vaikkakaan ei yllättäen (minun olisi pitänyt jo muistaa), kohde sanelee lukuhalut. Onneksi on ollut Ullan kirjasto sekä uskomaton ystäväpiiri, joka on lähettänyt kalliilla rahalla kirjapaketteja, joita poimin rappukäytävän aulasta ihmettelevien naapureideni silmien alta. Käytän nyt myös tilanteen hyväkseni ja kiitän korteista, niiden ilahduttava vaikutus on käsittämättömän suuri. Kotiväki lähetti lehtiä ja salmiakkia, tarpeeseen. (Nyt ei enää kannata lähettää mitään, postinkulku on hidasta, ja viimeinen viikko pyörähtää käyntiin huomenna.)

Vaatteita minulla on vain muutama. Olin vuoden mittaan eri kriiseilyissä heittänyt, myynyt tai lahjoittanut suurimman osan omaisuudestani jonnekin, ja kun purin perillä laukkujani, yllätyin. Todellako meinasin pärjätä kuukauden neljällä paidalla, kaksilla farkuilla, yhdellä villatakilla ja yhdellä mekolla, jota en voinutkaan käyttää, kun en saa sitä itse en auki enkä kiinni. Kaftaaneja toki on mukana useampikin, mutta ne ovat läpinäkyviä ja soveltuvat vain visusti kotioloihin. Paitamekko olisi muuten onnen omiaan tänne, mutta mustana ja paksuna ja pitkähihaisena se on ollut auttamattomasti liian kuuma. Sää on nyt viikkojen edetessä tosin viilennyt, ainakin iltojen osalta, joten paitamekko päässee pannasta. Ehkä kaikista ihanin asuste on ollut viuhkan lisäksi Gauharin suuri, musta, mutta lumoavan ohut kashmirhuivi, joka nostattaa vaatimatonta garderoobiani.

Tuliaisstressaamisen aloitin suunnilleen toisena päivänä. Pirullista. Sitä haluaa ilahduttaa rakkaimpiaan, mutta päätyy paniikissa ostamaan kummallisia nyssyköitä, joiden sisältöä ei enää paluumatkalla muista. Tulee jännittävä lahjojen jako, myös lahjojen antajalle.

P. S. Muistuttaako teistäkin peili-ilmeeni Donald Trumpin vaalidebatin kuunteluilmettä? Voi apua.

Kashmirhuivi, tuoksupussit ja tuoksukynttilä saatu: Gauhar Helsinki

2 kommenttia:

  1. Minulla on myös Korresin rajauskynä, ja se on ihan paras; pysyy todella hyvin!

    VastaaPoista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"