20.12.2016

Sitruunainen rapupasta

Niinhän se menee, että jos jotain ei saa syödä, niin sitten just sitä tekee mieli. Olisinhan minä tietysti voinut pokalla kokata spagettia italialaisen vaihto-oppilaan läsnäollessa, mutta ymmärtänette, että se ei tuntunut parhaalta vaihtoehdolta. Parhaalta vaihtoehdolta tuntui jostain syystä ja joka päivä KARJALANPIIRAKKA.

Asiaan, eli pastaan. Tämä resepti, kuten kaikki keittelyni, sai inspiraationsa joltakin kokimmalta. Tällä kertaa Suusta suuhun -blogista, jossa annos kulki jumalaisen kuuloisella nimellä Spaghetti al limone con gamberetti. Jos ruoalla on noin seksikäs nimi, niin siinähän tekisi mieli uida Pete Parkkosen kanssa!

Koska säpsähdän heti takajaloilleni jos joku sanoo vesihaude, tein reseptistä oman version. Tilanne vaati myös chiliä ja valkosipulia, joten en tiedä voimmeko puhua enää ihan samasta ruoasta. Mutta nopea ja hirveän hyvä tämä oli, ja lapset ottivat kukin kaksi satsia, jos sitä voi jonkunlaisena kriteerinä pitää. (Ja jos jouluruoat ahdistavat jo ennen kuin kalabaliikki on ehtinyt edes alkaa, niin tämä auttaa siihenkin...)

Sitruunainen kesäkurpitsa-rapupasta

Sulattele isot, kuoritut katkaravut hitaasti. 

Kuori ja pilko kaksi keskikokoista kesäkurpitsaa lohkoiksi. 

Sekoita lohkoihin sitruunanmehua, valkosipulia, kuivattuja chilihiutaleita ja suolaa. Anna maustua hetki.

Sulattele samaan sillä välin pikkukattilassa 200 gr voita ja pistä spagetit kiehumaan runsassuolaiseen veteen.

Ruskista mausteisia lohkoja kevyesti mutta kunnon lämmöllä voissa, kunnes pinnassa on kaunista väriä. Suutuntuma saa jäädä rapsakaksi. Mausta vielä mustapippurilla ja tarkista suola.

Kaada katkaravut kesäkurpitsojen perään paahtamisen loppuvaiheessa. Anna olla enää tovi tulella, kunhan ravut ovat lämpimiä.

Valuta spagetti, huuhtele nopeasti kylmällä vedellä ja kaada takaisin kuumaan kattilaan. Sekoita kuuma voisula spagetin joukkoon. 

Kokoa annokset: keko voista ihanasti kiiltelevää spagettia, kauhallinen kesäkurpita-rapuseosta ja päälle hakattua persiljaa. Anna jokaisen puristaa pöydässä vielä sitruunaa oman maun mukaan. 

Pastan kanssa sopisi nauttia vaikka lasillinen selkeästi sitruunaista juhlaviiniä, eikä vähiten sen etiketin tähden: Wine Gallery Suomi Finland 100 Bordeaux Blanc -valkoviini on kuvitettu yksityiskohdalla Tove Janssonin freskosta Juhlat kaupungilla. 

Bon appétit!

Lue lisää: Aina ei voi onnistua... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"