23.1.2017

Just nuAloitin joskus (maanisessa vaiheessa) juttusarjan Kirjatoukka haastattelee, joka on vähän unohtunut, mutta jonka haluaisin taas elvyttää. Tunnen niin hämmästyttäviä TYYPPEJÄ!

Koska haluan juuri nyt tehdä haastattelun, eikä minulla ole ketään muita hämmästyttäviä tyyppejä tässä käden ulottuvilla kuin minä, niin haastattelen itse itseäni. (Mieheni sanoi puhelimen päästä lakonisesti että siinä on sisällöntuotanto kohdillaan.)

Ja koska alan oppia, en rupea liikoja ponnistelemaan vaan menen sieltä mistä riman alta mahdun ja otan kysymykset suoraan Sverige ELLEn juttusarjasta Just nu!

Eli (pinnalla?) juuri nyt:

... vaateostos
AC/DC t-paita, harmaa, eli lasketaan värikkääksi.

... biisi
Paul Simon, Still Crazy After All These Years. (Tietoa, jota ilman ette voi elää: pidän tosi paljon Paul Simonin Greatest Hits Etc -levyn, siis LP-levyn, kannesta. Vähäeleinen, sanoisin.)

... leffa
Haluaisin seuraavaksi nähdä Patersonin. En tahdo päästä yli siitä miten surkea elokuva Kaikenkattava kauneus oli, pateettisuuden huipentuma. Uudemmista leffoista jos puhutaan. Muutenhan katson vain vuoron perään Woody Allenin Annie Hallia ja Miehiä ja vaimoja.

... kirja
No nyt on aika monta taas kierroksessa. Mutta just nu kiehtoi tämä, Les SMS des Grands Écrivains, vaikka yleensä mua ei ollenkaan kiehdo tämmöiset pelleilyt ja sitä paitsi kirjassa on ruma kansi.

... ruokaekstaasi
Kun ymmärsin, että sen sijaan että otan listalta aina jonkun annoksen, jossa on ranskalaisia perunoita (koska rakastan ranskalaisia perunoita), voinkin ottaa ihan mitä vaan PLUS ranskalaisia perunoita. Kuten vaikka lauantaina pursiseuran ravintolassa vuohenjuustosalaatin JA pienen lautasellisen ranskalaisia perunoita (ihan kuin kotona Pariisissa!). Elämänlaatuni parani 78 %.

... tanssilattia
Helppo! Kotikadun merimieskapakka Grönan, jossa hypin lauantai-iltana mahtavan Kun vanha laulu soi -teatteriesityksen karonkassa.

... matka
Me ranskavillaihmiset (kiitos termistä lukijalle!) lähdemme taas huhtikuussa Rivieralle kevättä haistelemaan. Olen niin onnellinen, että itkettää kun ajattelen appelsiininväristä huonetta, pientä sänkyä, natisevia ikkunaluukkuja ja näkymää, joka niiden takana aukeaa.

... lempiappi (applikaatio)
Yle Areena, Momondo, kuukautiskalenteri Clue (elämäni on niin jännittävää...), Notepad...

... tv-sarja
Seinfeld.

... lähetetty sms
"Sanoi Freud never."
(Mutsille.)

... vastaanotettu sms
"Me mennään jaakopin kaa handelii, ei oo meillä annelii, joka vaan lämmittää kiisselii."
(Paku-Ville ja Jaakoppi meni lounaalle mutta mä en päässyt mukaan kun mulla oli liikaa töitä ja vanhaa keittoa.)

... googletus 
Francoise Sagan les voitures (autot). Ja löysin tämän, Saganin kaahailemassa Pariisissa pienellä, valkoisella kopperolla!

... kyyneleet
Viime aikoina ei ole ihan hirveästi tarvinnut surusta tai kiukusta itkeä, ehkä liikuttumisesta ennemminkin, milloin mistäkin.

... huutonauru
Lauantaina ainakin naurettiin vatsanpohjasta ystävien kanssa, ja mieheni, lapseni ja mutsini saavat minut joka päivä hyvälle tuulelle, silloin milloin eivät hulluuden partaalle.

... girl crush
Kyllä ne noita ranskattaria ovat... Caroline de Maigret, Garance Doré, Jeanne Damas, Lou Doillon... Ja tietysi Mimi, vaikka hän onkin vain puoliksi ranskalainen.

... oivallus
Ei kannata jättää mitään tekemättä vain siksi että se on vaikeaa.

... muotielämys
En tiedä ovatko loputtomat mustat kaapuni mitään muotielämyksiä, mutta For Good Luck-nettikaupan hiutulat, ohuet hopeasormukset ja isommat, hassut korut iskevät ja lujaa.

... pettymys
Tunnen nyt riittämättömyyttä blogin uudistuksen edessä. Innostus, jolla aloitin, haalistuu, ja samalla rohkeus pakenee. En osaa, en pysty. Mutta silti kaikki kuitenkin etenee, puksuttaa, tapahtuu. On uskottava Belgian Lempin mummon mantraa: aina se jotenki menee. Siihen tukeudun päivittäin.

... kauneudenhoito-måste
Öljy-innostus jatkuu, kroppaöljy-rintamalla olen koukussa edulliseen mutta ihanan tuntuiseen ja tuoksuiseen H&M:n puolukansiemenöljyyn tyylikkään mustassa pullossa. Tätä hamstraan.

... juoma
Vesi. Vesi auttaa ihan kaikkeen. Ihon hyvinvointiin, unenlaatuun, stressiin, matalaan mieleen. Aamuun ja iltaan, lentomatkoista (tai baariteattereista) selviämiseen. Vesi kaunistaa. Hangossa on Suomen paras vesijohtovesi!

Tiedotus: Blogi muuttaa ja muuttuu kohtapuoleen, kunhan tähdet ovat suotuisassa asennossa. Pysy nyt kaikilla kanavilla kuulolla, ettet eksy. 
TallennaTallenna

6 kommenttia:

 1. Hieno haastis - onneksi et lähtenyt merta edemmäs!

  Mullakin on toi Paterson ohjelmassa. Piti mennä jo viime viikolla, mutta tuli aina "jotain". Huomenillalla menen, vaikka tulis mitä.

  Nytkö se sitten on alkaa olla käsillä - muutto!!

  Belgian Lempi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei se vielä ole ihan käsillä, mutta ajattelin aloittaa varoittelun nyt, ettei sitten tule ihan yllätyksenä. Kuten sanottu: kun tähdet ovat suotuisassa asennossa... :)

   Poista
 2. Iso kiitos ranskanperunavinkistä! Rrrakastan ranskiksia ja tilaan aina annoksen, jossa niitä on. Tästä lähtien muistan, että voin tilata ne myös toisen annoksen lisukkeeski. Nerokasta!

  VastaaPoista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"