24.2.2012

Matkakertomus, Kööpenhamina, osa 2
Hotel Ibsens'in vierestä lähti silta Norrebron puolelle, ja Nansegadenin pikkupuodit olivat melkein kivijalassa. Kulmilla oli niin metropysäkki (lentokentältä 10 minuuttia!) kuin ihana ruokatori ja Torvehallerne-hallitkin. Kadun päästä pääsi pujahtamaan Kulvtorvetille, Köbmagergadelle ja Fiolstraedelle. Rosenborgin linna hönkäilee historiaa parin korttelin päässä. Me kävelimme hotellilta niin Pienelle Merenneidolle kuin Tivolin taakse trendikkäälle ravintola-alueellekin, mutta me olemmekin supertallustajia.

Hotellin vastaanoton äkäistä  ja tiukkahuulista herrasmiestä en jaksa muistella, enkä hiukan kulahtaneita kylpyhuoneita. Huoneet olivat raikkaat (Hay'n tekstiilit!) ja aamiainen samoin. Kolmioleipiä erilaisilla täytteillä, croissantteja, hyvää kahvia ja erilaisia pienia herkkuannoksia hedelmiä, marjoja ja jogurttia. Aamiaissalin kirjaston valtasimme aina kukonlaulun aikaan, me viisi matkamiestä. Hotellin yhteyteen emme ensimmäistä iltaa lukuunottamatta malttaneet jäädä syömään, mutta myöhäisen tuloillan capreset ja pizzat La Roccassa, ja varsinkin kultainen huolenpito, olivat käynnin väärti.

Ikkunoiden alla sujahteli aamuisin katkeamaton virta erilaisia kaksipyöräisiä. Kööpenhamina polkee töihin.

5 kommenttia:

 1. Tervetuloa takaisin. Ja kiitos kun saavuitte kuvien kera. Kööpenhamina on vielä näkemättä. Monesti olemme aikoneet, mutta voimat on loppunut joka kerran kesken.

  Tuo uusi sanavahvistus on kamala. Otin sen itseltäni kokonaan pois. Voisit tässä seurata esimerkkiäni? En ole robotti, joten siitä ei tarvitse olla huolissaan:).

  VastaaPoista
 2. Teidän Köpis näyttää ihanalta.
  Mun viimeisin visiitti oli kaikkea muuta kuin mukava: joulun jälkeinen paluulento silloiseen kotiin ja lumimyrskyn vuoksi koko lentokenttä suljettiin. Minä ja koira kahlattiin lähes autiossa Kööpenhaminassa hotellia etsien. Itku tuli, kun löysin hotellin ja pääsin kolmeksi tunniksi nukkumaan. Tosin tarinalla onnellinen loppu. Pääsimme 1,5vuorokautta myöhässä kotiin ja matkalaukku kävi Bostonissa, väsyneinä ja onnellisina.

  VastaaPoista
 3. Mine: Kiitos tervetulotoivotuksista. Borta bra, men hemma bäst :)
  Autatko, miten saan sen sanavahvistuksen pois käytöstä?

  Liina: Voi hurja... Meidän matkallelähtömme Hangosta Helsinkiin ja Vantaalle oli melkein yhtä kurja. Oli kammottava lumipyry, tietä tuskin näki, pelotti ajaa. Lentokentällä sitten jännitimme lähteekö lento ollenkaan, mutta lähtihän se, vain vähän myöhässä.

  VastaaPoista
 4. Mene blogin yläosasta ulkoasuun. Valitse sieltä asetukset ja asetusten alta kommentit. Kun pläräät tarpeeksi alaspäin siellä on kohta: Näytetäänkö sanavahvistukset kommenteissa. Sieltä valitset Kyllän sijasta Ei. Sitten vain painat alla olevasta laatikosta Tallenna asetukset.

  VastaaPoista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"