27.2.2012

Matkakertomus, Kööpenhamina, osa 9


Jos kävelyttää kakaroitaan yli kymmenenkin kilometriä päivässä, on paras pitää nälkä loitolla kunnon eväillä. Aika nauttia smörrebrödit.
(En osaa vieläkään löytää masiinastani poikkiviiva-oota enkä a:n ja e:n yhdistelmää, mutta ymmärtänette mitä tarkoitan.)

Me kävelimme tyynen rauhallisesti legendaarisen Ida Davidsenin ohi osoitteeseen Esplanaden 4. Ovessa lukee Toldbod Bodega. Nyt on Kirjatoukka oikeassa paikassa! Mikä charmi, mikä boheemi henkäys, mitä ihania vanhoja herroja!

Aikoinaan Bodegan yläkerrassa asusti kuuluisa säveltäjä ja kapellimestari H.C. Lumbye (mm. "Samppanjagaloppi". You just gotta love that man!). Hänen asunnostaan johtivat kierreportaat suoraan ravintolasaliin, josta hän sitten kapusi akvaviiteissaan taas päivän päätteeksi ylös. Muitakin taiteilijatarinoita ravintolaan liittyy. Osa löytyy takakammarin seiniltä, jotka ovat sanomalehdillä päällystetyt.

Oikein kuminaista akvaviittia siis pieneen lasiin ja listan kimppuun. Steak Paris uppoaa teiniprinsessoihin, poju tempaisee frikadellit. Me maistelemme katkarapuja, pateeta ja "Lady Mary's fristelse"n. Otatko oluen? Otan.

Jälkiruoalle on tilaa vasta illansuussa. Agnesin cupcaket ovat Kööpenhaminassa nyt "must".

4 kommenttia:

 1. Kiitos, kiitos, kiitos. Olen niin hyvällä mielellä näistä sinun matkakertomuksistasi, että haastoin sinut hyvän mielen haasteella. Käypä katsomassa.

  VastaaPoista
 2. Olipa mukava löytää täältä Kööpenhaminan kuvia. Vietin siellä juuri mieheni kanssa pienen miniloman ja ihastuin kaupunkiin. Vaikka meilläkin kuvia on satoja, on hauska katsoa muiden ottamia kuvia ja saada niiden kautta vähän erilaisia näkökulmia.

  Blogisi vaikuttaa muutenkin oikein mukavalta, varmasti tulen toistekin.

  VastaaPoista
 3. Ai niin, piti vielä sanomani, että mekin illastimme Peder Oxissa. Hyvää oli ja Kööpenhaminan ruoka- ja ravintolatarjonta oli muutenkin ihan huippua.

  VastaaPoista
 4. Mine: Kiitos sinulle, suurelle matkakertojalle! Ja kiitos haasteesta. Palaan asiaan lähipäivinä.

  Jaana: Kiitos kun jätit kommentin! Kipitin (virtuaalimielessä) heti katsomaan sinun blogiasi, ja löysinkin Kööpenhamina-päivityksen. Tuon kohteen missasin, vaikutti ihastuttavalta! Karen Blixenin kotitalossa olisin halunnut käydä myös, sekin jäi ensi kertaan... Oletko sinä käynyt? Kööpenhaminaa tulossa vielä 3-4 osaa, pysy kanavalla :) (Ja jos vain haluat, tule mukaan Facebookinkin puolella: https://www.facebook.com/Kirjatoukka)

  VastaaPoista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"