26.3.2014

Juustokuorrutettu tomaattikeitto pinaattikierteellä







Eilen kipitin ruokakauppaan listan kanssa: tomaattimurskaa, sipulia, valkosipulia, pinaattia, hyvää leipää, juustoa...

Kassajonossa himoitsin lähimmäisen, eli edelläni olevan naisen ostosta, pussillista minttusuklaa-Susuja. Naureskelimme, että sehän on lähes terveellinen herkku, minttuhan on vihreä ja yrtti, joten käytännöllisesti katsoen kyseessä on pussillinen kasveja.

"Minä luen aina blogiasi", kertoi hän, ja siitäkös ilahduin. Kas kun ei koskaan tiedä kuka lukee ja kuka ei. On oikeasti tosi hauskaa kuulla lukijoista ja varsinkin nähdä ihkaoikea sellainen. Terveisiä siis sinne ruudun toiselle puolelle! Viittasin kassalla ostoksiini ja kerroin, että hän saa nyt sisäpiiritietoa seuraavasta reseptistä, joka tulee olemaan tomaattikeitto.

No sitten jonossa takanani oleva nainen kysyi, että mikäs blogi se sellainen on, ja että hänkin haluaa lukea, ja sitten varmaan punastelinkin jo siinä, kahden lukijan, olevan ja kenties tulevan välissä. Terveisiä sinnekin, toivottavasti löysit tiesi tänne!

Niin, se tomaattikeitto:

Kuullota reilussa oliiviöljylorauksessa sipulia, valkosipulia ja pilkottuja aurinkokuivattuja tomaatteja.  Mausta yrteillä, laakerinlehdillä, suolalla ja mustapippurilla.

Lisää nyt kolmisen purkkia tomaattimurskaa ja/ tai kokonaisia tölkkitomaatteja. Muhittele. Lisää litran verran vettä.

Nouki laakerinlehdet pois ja soseuta keitto sauvasekottimella. Lurauta sitten joukkoon vaaleaa balsamico-etikkaa. Jatka muhittelemista. Maistele, maustele.

Pyöräytä kuumalla pannulla öljyssä 1 pikottu sipuli, pari valkosipulinkynttä ja iso pussillinen tuoretta pinaattia. (Ei, minttusuklaa-Susut eivät aja samaa asiaa!)

Annostele uuninkestävään annosastiaan ensin keittoa, sitten kaunis kierre pinaattia ja lopuksi juustoraastetta tai mozzarellapallosia. Voit vielä liruttaa aavistuksen öljyä ylle. Kuorruta uunissa kunnes juusto saa väriä, ja kastele paahdettua, rapeakuorista leipää kuumaan samettiin. Toki keiton voi koota suoraan lautasellekin ja nauttia ilman kuorruttamista.

Ihan mielettömän hyvää, paras tomaattikeitto ikinä!

Hienostuneemmat ohjeet saat täältä, josta mekin reseptin siis nappasimme.


5 kommenttia:

  1. Kiitos! Just mitä kaipailin... Thaimaassa kun tuli tomaattikeittoa syötyä ja päätin kokeilla kotona!

    VastaaPoista
  2. Tätä täytyy kokeilla! Kiitos!

    VastaaPoista
  3. Hei, Kirjatoukka,
    Tiedätkö, blogiasi luetaan innolla ympäri Suomea aina Ranskaa ja Brysseliä myöten ! Esim. minä vierailen täällä "chaque jour que Dieu fait" '(eikö ole hauska sanonta?), nauttien kovasti näistä kirjoituksistasi. T: Unu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän niin kuin "joka Jumalan päivä"? Hauskaa! Ja se se vasta hauskaa onkin, kuulla että blogiamme luetaan noin laajalti, kiitos Unu kun ilmoittauduit <3

      Poista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"