14.8.2014

Älä unohda!

Koin tänään hilpeitä hetkiä siivotessani puhelimeni "post-it"-lappukansiota. Minulla on tapana kirjoittaa pienille virtuaalilapuille, usein aamuyöllä, talteen kaikenlaista mieleen juolahtavaa, muistettavaa tai muuten vaan tarpeellista tietoa. Tai siis tarpeellista ja tarpeellista.

Mitäköhän olen ajatellut kirjoittaessani:
"0,7 leveys, teksti ulkoreuna alhaalla, isot kirjaimet. 1,7 cm keskisormi"? Tai "Mekko, Tarto, Riika"?

Entäs:
"Lehti-imuri, lattialämpö"? En ole koskaan, ikinä haaveillut lehti-imurista?

Mitäköhän tarkoittaa "Rework, remote"? Ei aavistustakaan. Eikä myöskään eräs numerosarja, jota en nyt kuitenkaan uskalla tähän laittaa, jos se vaikka onkin joku tunnusluku. Vaan tunnusluku mihin tai minne, sitä ei tiedä nyt erkkikään. Myös puhelinnumerot ilman nimiä ovat kyllä yhtä tyhjän kanssa, näin jälkeenpäin ajateltuna.

Kukakohan on "Marc de Bourgogne"? Jaa, brandyä. Miksi se on pitänyt laputtaa? Tai "Petrelle"? Pitää googlettaa (ravintola Pariisissa?), enkä siltikään muista tallennussyytä.

Sen muistan kun lisäsin lapun "If it makes you happy" kun kuulin Riikan sitä laulavan. Mutta miksi se piti kirjoittaa ylös? "Aperitiivigalleria!!!" kirjoitin sinä iltana kun päätin perustaa gallerian, jota en sitten perustanutkaan. Olen myös listannut unelmieni huonepalveluaamiaistarjottimen sisällön.

Olen kirjoittanut hauskoja sanomisia talteen, kuten:

"Kuulepas sinä ajatuskuplat ääneen lausuva henkilö" (Herra Kamera minulle aamiaispöydässä) ja
"Töpinää aivokepposiin" sekä "Olen alaikäinen mutta täysjärkinen" (Poju).

Löytyy myös ainakin kuusi lappua syntymäpäivälahjaideoita itselleni ("pienet samppanjalasit!!") ja yhden lapun verran joululahjaideoita muille perheenjäsenille. Kirjalistoja tietysti, ja kauppalistoja. Reseptejä.

Ja liikuttavan huolellisesti kirjoitettu yrttiviljelyjärjestys yrttilaatikkooni. Arvaatte varmaan, etteivät ne yrtit tokikaan siinä järjestyksessä siellä laatikossa ole. Mutta lappu on tallella, yeah!

Tämmöistä tänään tänne. Miten teille hurisee?

6 kommenttia:

  1. Yhden tutun jääkaapin ovessa oli lappu: MUISTA MUISTAA! Jess, muuta ei tarvitse.

    VastaaPoista
  2. Kiva huomata, että muillakin on kaikenlaisia muistilappuja. Muista katsoa muistilappua! Terkkuja Tytti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinäpä se, että muistaisi katsoa. Ja ehkä myös kirjoittaa selvästi!

      Poista
  3. Riikka tykkää sun muistilapuista !

    VastaaPoista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"