12.10.2014

Le Petit Festival saapuu Hankoon

Me olemme ystäväni Min kanssa tohisseet jo tovin hauskan proggiksen kimpussa. Mi on tuomassa Hankoon kansainvälistä teatterifestivaalia, ja minä saan olla apujoukoissa, lähinnä "apukynänä".
Perjantaina pistimme vähän tekstiä kasaan, jotta jutun juoni aukeaisi muillekin ja jotta uskoisimme itsekin, että tapahtumasta on tulossa totta. Lukekaapa, eikö olekin HAUSKAA!

***

Le Petit Festival saa siivet: Hankoon syksyllä 2015!

Le Petit Festival du Théâtre on kymmenvuotias kansainvälinen teatteri- ja taidefestivaali, joka juhlii uutta vuosikymmentä lähtemällä kotikaupungistaan Dubrovnikista Euroopan kiertueelle. Ensimmäinen pysäkki on Hanko, Itämeren ympäröimä Suomen eteläisin kaupunki. 

Vuonna 2015 Le Petit Festival toteutetaan ensin perinteisesti kesäkuussa kotimaassaan Kroatiassa, jonka jälkeen osa festivaaliohjelmistoa matkustaa Adrianmereltä Suomeen ja Hankoon. Festivaalin 2015 teemana on merien suojelu ja tavoitteena palauttaa nykyihmisen usko unelmiin, merenneitoihin ja elämän ihmeisiin. Kautta vuosien Le Petit Festivalin motto on ollut Vive L’Amour - Eläköön Rakkaus!

Festivaali marssittaa Hankoon erilaisia taidemuotoja ja esiintyjiä mm. Kroatiasta, Ranskasta, Japanista, Yhdysvalloista ja Hollannista. Suomesta mukana on nimekkäitä teatteri-, performanssi- ja esitystaiteen ammattilaisia. Le Petit Festival on myös tanssia ja musiikkia, objektiteatteria ja klovneriaa, kuva-, valokuva- ja elokuvataidetta. Tapahtuma kokoaa yhteen ihmisiä eri aloilta: taiteilijoita, taikureita, suunnittelijoita, ajattelijoita, runoilijoita ja muuten vain luovia mieliä. 

Neljäpäiväinen festivaali toimii lisäksi alan ammattilaisten kohtaamispaikkana. Taiteen työpajoja vetävät mm. näyttelijä ja ohjaaja Steven Ditmyer (Meisner Playhouse, Meisner-tekniikka, New York) ja tanssija David Chase (San Fransisco Ballet, Graham-tekniikka). Varsinaisen ohjelmiston lisäksi järjestetään työpajoja lapsille sekä esityksiä vanhuksille.

Festivaalijohtaja Vinko Prizmic tuo omina esityksinään Hankoon Happy Funeral-kulkueen, joka on kiertänyt ympäri maailmaa jo vuodesta 2005 sekä hullunkurisen Red Carpet-seurueen ”maailmantähtineen”. Elämyksiä on luvassa molemmin puolin; hänestä on tärkeää, että festivaali tarjoaa kansainvälisille vieraille myös mahdollisuuden tutustua nostalgiseen Hankoon. 


Le Petit Festivalin karavaani kulkee jo. Oletko mukana? 
Paikallisia taiteilijoita kutsutaan mukaan värittämään tapahtumaa. Mukaan tarvitaan myös vapaaehtoisia avustajia ja tukijoita. 

Le Petit Festival goes Hanko tiedottaa asioiden etenemisestä Facebookissa. Tykkää, niin tiedät. 

17 kommenttia:

 1. No hitto, miksen mä jo ole siellä?

  Superhieno julistekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mut sitten tulet, vajaan vuoden kuluttua! Julisteet ovat kauttaaltaan hienoja, tämä yksilö on 2007 festareilta.

   Poista
 2. Mahtava projekti - menestystä!

  Belgian Lempi

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, me ollaan mukana. Ja varmasti voimme osallistua järjestelyihinkin. Ilmoita vaan milloin ja mihin pitää ilmoittautua vapaaehtoisiksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa!! Vapaaehtoisiksi voi ilmoittautua jo nyt, migronlund ( a t ) gmail piste com. Aikaa toki on vielä myöhemminkin, kunhan päivämäärätkin vahvistuvat.

   Poista
 4. Mielettömän hieno idea! Can you hear me clapping :-) Siis ihan totta, aivan mahtavaa!

  VastaaPoista
 5. tämä kuulostaa tosi hienolta, mukana ollaan :))

  VastaaPoista
 6. Voisin kyllä tulla mukaan, jos en ole juuri epäedulliseen aikaan töissä. Pitänee sopia kesäloma hyvissä ajoin.

  T. Kristiina kirjastotäti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvakollaasi on täydellinen!
   Ikävä kyllä kirjoitan vain harrastelijarunoja, laulan keskinkertaisesti (ehkä tanssinkin), enkä osaa temppuja!
   Katselisin ja avustaisinkin kyllä mielelläni! Ilmoitat varmaan lähemmin infoa, miten toimia?

   Nikadora

   Poista
  2. Ilmoitan, Nikadora, kiva kun kiinnostuit!!

   Poista
 7. Heh, ei tämä nyt kollaasi ollut, mutta sanotaanko juliste sitten =) (senat sakoilee...)
  Teininä tehtiin itse niitä julisteita, joihin yhdisteltiin musalehtien kuvia ja tekstejä + omia piirroksia ja tekstejä.
  Ironisuus ja anarkistinen huumori oli suotavaa! =))

  Nikadora

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tässä kyllä jotain kollaasimaisuutta, minunkin mielestäni! Sivuilta löytyy kaikkien vuosien julisteet, aika hauskoja!

   Poista
  2. Hämmästyttävän kauniita--vuosi `09 suosikkini --laiva hiuksissa.

   Nikadora

   Poista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"