10.11.2014

Torilla tavataan


Tämmöisessä pienessä kaupungissa on asioita, jotka vielä melkein 10 vuoden jälkeenkin yllättävät.

Kuten esimerkiksi se, että kun uusi supermarketti aukeaa, niin se on Tapahtuma, jota juhlitaan monta päivää ilotulituksin, trubaduurein ja kakkukahvein. Muumikin oli kuulemma ja tietysti paljon maistiaisia ja neilikoita erikoistarjouksessa. Tuntui, että koko Hanko oli uudessa kaupassa viikonloppuna, ihmisiä oli niin paljon, etten tiennyt meitä niin paljon olevankaan. Autoja oli parkkerattu rimpsuun Esplanadin varteen, ilmassa on suuren urheilujuhlan tuntua. Meillä on nyt kaupungissa juustotiski ja Amerikka-hyllyssä Hershey'sin suklaakastiketta.

Ja sitten on kauppatori. Torilla käyntiin on varattava aikaa, sillä torilla tavataan. Hei sinne ja hej tänne, pari sanaa enemmän tuolle ja kalatiskin jonossa muut kuulumiset kaikkien kanssa. Tähän aikaan vuodesta kojuja ei ole montaa, mutta me löydämme etsimämme ja vähän enemmänkin. Palsternakkaa, harmaat villlasukat, 10 siivua graavilohta. Kaikki ne ahkerat kädet mustine kynnenalusineen, siellä ne pakkaavat meille ostoksia kelissä kuin kelissä, kolmena päivänä viikossa.

Nälkä iskee, kaikesta puhumisesta. Torin laidalla on onneksi thai-kärry, josta voi pistellä poskeensa pari tulikuumaa kevätkäärylettä lounaaksi ennen kiihkeää tutustumista luontaistuotekaupan hunajapurkkeihin. Kävelykadullekin pitäisi vielä ehtiä, kynttiläostoksille ainakin. Lauantaipäivä kuluu leppoisasti pitkälle iltapäivään, kori käsivarrella, kauppakierroksella.

Kun on vähän vähemmän, se tuntuu joskus enemmältä, tiedätkö?

4 kommenttia:

 1. Totta tuo kun on vähän vähemmän niin se tuntuu joskus enemmältä :) Hankoon pitäisi päästä ja pian. Kesällä piti tulla käymään mutta johonkin tuo kesä vain hujahti..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesästä viis, kaikki kolme muuta vuodenaikaa ovat vielä viehättävämpiä täällä! Tervetuloa!

   Poista
 2. Tunnistan tästä omankin pikkukaupungin piirteitä. Ja meilläkin haetaan aika usein graavia torilta!

  VastaaPoista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"