10.12.2014

Kaappi, jonka kirjat kaappasivatNiinhän siinä sitten kävi.

Vaihdoimme jossain välissä kirjakaapin olohuoneesta keittiöön astiakaapiksi. Asettelin kippoa ja kuppia kaappiin, ihailin kaapin kevyempää olemusta, ilmaa, joka mahtui kiertämään lautaspinojen lomitse. Laskin pahaa aavistamatta pari kaunista kirjaa värittämään valkoisen porsliinin täyttämiä hyllyjä. Mutta kirjatpa eivät niin vain suin päin suostuneetkaan tähän uuteen järjestykseen.
Ne yksilöt, jotka olivat säästyneet ahkeralta banaanilaatikointi-kirpputorivaiheelta, päätyivät evakkoon ikkunalaudalle, josta ne ovat salakavalasti hiipineet takaisin kaappiin. Siis kuinka ovela voi kirja olla! Kaapin alaosa, joka ei juurikaan kuviin ylety, on tosin vielä pakenevien astioiden hallussa.

Rautakaappi on lyhyessä astiavaiheessaan vilahtanut mm. tässä ja varsinkin tässä kotijutussa. Ja meillehän se alunperin päätyi täältä. Jos et saanut jutun linkeistä tarpeeksi meidän tiilirotisostamme, niin kaikki kotijutut, jotka olen suuressa huolettomuudessani muistanut tägätä, löytyvät täältä.

Vielä parisuhdeproblematiikkaa: kun Herra Kamera naksutteli näitä kuvia, toivoin, että kaapin sisällä oleva valorimpsu, tuossa pääkallomukissa, olisi päällä, samoin kuin Hangon Keksin peltipurkista pursuava valosarjakin. (Ei, nämä eivät ole mitään jouluvaloja, nämä ovat meillä aina!) No eiväthän ne olleet. Takaan, että aina kun näen nämä kuvat, tulen kiristelemään hampaitani...

Monta laatikollista kurittomia kirjoja ja lehtiä on taas eteisessä lähdössä kiertämään, saa hakea ken haluaa. 

7 kommenttia:

 1. Jos oisin lähellä noutaisin lehtiä, on aina luovuuslabrassa käyttöä lehtimateriaalille, kun askartelen ihmiskoekaniinien kanssa.

  Vai niin ovelia ovat ne, hyvä kun varoitit, olenkin aistinut, että kirjani suunnittelevat jotakin salaista, ne siis aikovat vallata alakertaan tulevat astiakaapit, täytyy sanoa laseille ja posliineille, että pysykää kovana. Mitäs jos niille tulee tappelu? Jos joku paksukaiskirja taklaa ohuen ohuet Flora-lasit? Kummalle sitten olen vihainen, sille heiveröiselle, joka ei puolustautunut vai sille öykkärille?

  Tuossa rautakaapissa menee selvästi sekä keltainen, että turkoosi lanka. Sellaisia muodostuu huomaamatta, näen niitä joka paikassa, silmäni kaiketi etsii sellaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidä niitä riiviöitä silmällä!! Toisaalta Flora-lasikin saattaa näytellä viattomampaa kuin onkaan. Ja kappas, meidän kaapissa todellakin on keltainen ja turkoosi lanka...

   Poista
 2. Kirjat ovat ehdottomasti ansainneet kaappipaikkansa! :D niin välinpitämättömästi monet niiden sukulaisia nykyään kohtelevat! Ihmiset väittävät lukevansa kirjaa jonkilainen podi tai padi tai tabi kädessä... missä on tuoksu ja missä tuntu?
  Nykyaikaa. Ja kyllä tuossa valot voisivat olla päälä, vaikka eivät olekaan eläviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirja on kirja on kirja. Ei padi :)
   Reklamoin Herra Kameralle, että lukijatkin ovat raivoissaan valojen puutteesta! ;)

   Poista
 3. Kirjaa ei saa koskaan aliarvioida! Kyllä ne pikku riiviöt aina löytävät tiensä juuri sinne minne ne haluavat :-)

  VastaaPoista
 4. Kaunista! Voi kun minussakin asuisi pieni taiteilijasielu joka hyväksyisi värit ja tavaroiden iloittelun. Ehkä se on pikku hiljaa tuolla sisällä kehittymässä, sillä huomaan katsovani hetkellisesti muitakin värejä kuin mustaa ja valkoista. Kaappi on kokonaisuudessaan kaunis mutta ihan täydellinen se olisi valojen kanssa! ;)

  VastaaPoista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"