16.1.2015

Mouginsin jouluvalot
Meidän osoitekentässämme Ranskassa luki siis kaupungin kohdalla Mougins. Ajomatkaa talolta Mouginsin tunnettuun vanhaan kaupunkiin oli noin 10 minuutin verran.

Vanha kaupunki on kukkulallaan nätti kuin nappi. Mitään varsinaista juurevaa tahi arkista elämänmenoa sieltä on turha etsiä, kaupunki on taidegallerioiden ja huippuravintoloiden ovien sulkeuduttua tyhjä. Me kävimme kävelemässä Mouginsin kujilla pari kertaa, ja joulunpyhistä johtuen oli kylässä tavallistakin talvisaikaa hiljaisempaa. Me söimme Mouginsissa vain crepsit erään ravintolan tuulikaapissa, mutta Sari ja Juha, vuokravillan omistajat, tiesivät kehua ravintola Le Petit Fouet'ia.

Mougins on tunnettu keskiajalta ulottuvan historiansa lisäksi siitä, että Pablo Picasso vietti siellä viimeiset 15 elinvuottaan. Olin lukenut Picasson villan sijainnista, mutta emme lopulta ajelleet niille tienoille kuikuilemaan mitä taiteilijan talolle tänä päivänä kuuluu. Ensi kerralla sitten! Sen sijaan kävimme pikkuruisessa valokuvamuseossa, Musée de la Photographie André Villers'issä. Villers oli nuori valokuvaajanalku Mouginsissa kun Picasso sinne laskeutui, ja he solmivat ystävyyssuhteen, jonka tuloksia on nähtävillä museon kalkituilla kiviseinillä. Museossa on myös muiden otoksia Picassosta, sekä vaihtuvia näyttelijöitä eri valokuvataiteilijoilta.

Lisäksi kylässä on MACM eli Musée d'Art Classique de Mougins, jossa haahuilimme haarniskoiden keskellä. Lapsista hupaisinta oli silti tuo parkkipaikan näköalahissi.

3 kommenttia:

 1. Jännä nähdä Mougins jouluasussa, me oltiin siellä huhtikuussa ja valokuvamuseossa oli Ville Lenkkerin näyttely.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliko huhtikuussa jo paljon kulkijoita? Kevät on varmasti ihanaa aikaa noilla main!

   Poista
 2. Aika vähän oli ihmisiä liikkeellä, tuntui oudolta, kun on tottunut siihen, että nuo kujat on täynnä ihmisiä. Pääsiäisen aikaan on varmaan taas eri asia, silloin on paljon turisteja.

  VastaaPoista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"