25.2.2015

Tähkäpäät tornissa









Tampereen uusi tornihotelli ei ole ulkoa minusta mikään kaunotar, mutta huoneista pidin. Betonipinnoista, erityisesti, ja väreistä ja valoista. Ja vanhoista veturitalleista, jotka on kauniisti otettu osaksi uutta rakennusta, niiden tiiliseinien suojassa nautimme aamiaisen.

Meidän huoneemme olivat kerroksessa 22. Noina päivinä hyvin harmaana alla vellova Tampere tupruttelevine tehtaanpiippuineen oli jotenkin haikean kaunis. Ylimmässä, 25. kerroksessa on kattobaari, joka oli perjantaina niin tupaten täynnä, ettei meillä ollut sinne mitään asiaan.

Huoneessa kylpyhuone liukuu varsinaisen huoneen puolelle, suihkuun astutaan suoraan eteisestä ja lavuaari on sängyn vieressä. Huomasin kaipaavani omaa, yksityistä tilaa enemmän, tuntui pöllöltä heilua vartalovoiteen kanssa siinä keskellä huonetta. Toiletti toki on oma ovellinen koppinsa.

Me olemme kai jonkun sortin hotellihulluja. Alkuaikoinamme, vaikka ruokarahatkin olivat tiukassa, livistimme ihan ilman syytä kahdestaan jonkun korttelin matkan Helsingin - silloisen kotikaupunkimme - hotelleihin yöksi. Ikuinen dilemma: pysyä huoneessa ja nauttia rapeista, valkoisista lakananoista koko rahan edestä erilaisia valaistusvaihtoehtoja napsutellen vai syöksyä kulloisenkin kaupungin sykkeeseen? Ah, voisin olla hotellien salainen testaaja!

Mutta kertokaahan, miksi minulle tulee aina niin huono omatunto jos otan hotellihuoneessa esitepsuttelemani aamutohvelit mukaan? Saahan niin tehdä?

22 kommenttia:

  1. Saa. Joissakin (siis varmaankin useimmissa) hotelleissa kuuluu hintaan, mutta joissakin niistä peritään hinta uloskirjautumisen yhteydessä, jos muistaa sanoa ne kähveltäneensä :-) Ihanan näköinen huone, mutta jotenkin tuo verhoratkaisu epäilyttää täälläkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä, huh :) Eihän tossuja oikein voi uusiokäyttääkään, tai pestä (käsittääkseni), siksi joskus omin ne itselleni.

      Poista
  2. Mä en ole tainnut niin hienoissa hotelleissa ollakaan, että olisi ollut tohveleita! Vaikka olen muutamissa sviiteissäkin nukkunut.
    Kyllä mullekin hotelliyöt kelpaa, mutta mä en pidä uusista hotelleista, siis sellaisista jotka on rakennettu tai UUSITTU vuoden 75 jälkeen. Jokin siinä on. Pitää olla ikivanha, joko ikivanha hieno (no harvemmin on ollut) tai ikivanha rupsukka. Yleensä tykkään eniten kahden tähden hotelleista, kun niissä ei ole toosaa joka ei kuulu mun mielestä mitenkään hotellihuoneisiin. Minulle täydellisen hotellihuone on sellainen jossa ei ole mitään, ei yhtään mitään ylimääräistä, mutta on vanhat kalusteet, kuluneet tapetit ja tietynlainen klassisuus, siis visuaalisesti miellyttävä (lue:kuvauksellinen). En kaipaa kikkailuja tai mitään jännää erikoista sisustusta. Mutta kunnon tyyny ja peitto ja rapeat lakanat pitää olla. Ja puhdasta! Ja suihku/kylpy, enää en suostu muiden kanssa jakamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on säännöllisesti nunnaluostarifantasioita, yksinkertainen, puhdas, askeettinen tyyli vetoaa. Keräilen myös kuvia kreikkalaisista makuuhuoneista, niissäkin on sitä jotain. Mutta sitten minussa asuu myös suuri glamuurin ja yltäkylläisyyden ystävä, joka rakastaa ylellisiä hetkiä hotellihuoneessa!
      Jostain syystä tyynyt ovat hankalia hotellihuoneissa, olen joskus ottanut oman tyynyn mukaan. Ja lämpötilan kanssa säädän ja sählään, ja tuo toisessa viestissä mainitsemasi lukuvaloasia, grrrrrr kuinka voi ärsyttää jos ei ole kunnon lukuvaloa! Siisteys, kyllä, ja suihku ja wc kyllä kiitos, intrerrailit sitten erikseen :)

      Poista
    2. Paljoltikin samaa mieltä Liivia: puhtaus, tietty askeettisuus vanhahtavin kalustein (ei täysin tyylitöntä!)
      Suht rauhalliset naapurit...
      Ja kylpyamme olisi ehdottomin toive!! Muistan erään tammikuisen Pariisin, jolloin satoi poikkeuksellisesti luntakin ja saimme ihan pakoilla putiikkeihin lämmittelemään samalla. Kyllä se tunne oli autuas, kun illan päätteeksi pääsi omaan ammeeseen kylpyvaahdon sekaan...aaaah...
      Meillä oli irtopatterit huoneessa lämmittämässä ja niitä todella tarvittiin.
      Paluulennolla kuulin vähäonnisemmista, jotka todella olivat palelleet hotellihuoneissaan.
      Jännä vain, että Pariisissa suljetaan heti puistot ja hautausmaiden portit, kun vähänkin lunta satelee.
      Liian vaarallista kuulemma. Meillehän se oli pienoinen pettymys, kun toiselta puolen Pariisia hyppäsimme taksin kyytiin ja pyysimme Pere Lachaisen hautausmaalle. Kuski oli huijari, ajeli kiertoteitä ja jätti mittarin raksuttamaan vielä pysähdyttyään. Samassa totesi, että se on suljettu lumen vuoksi!
      Hetken jo mietin aidan yli kiipeämistä, kunnes nälkä pakotti luonaalle. Ne kauempaa tulleet japanilaiset säälittivät vielä enemmän kuin oma kohtaloni.

      Gotlannin Visbyssä tutustuimme kotimajoitukseen ensimmäistä kertaa. Hieman skeptisenä tilasin netistä luotolla ilman valokuvia perheelle majapaikan. 3 km. vanhaan kaupunkiin, petipaikkoja riittävästi, ok.
      Ja onni potkaisi meitä, kauniin omakotitalon pohjakerros oli viihtyisä. Pesukoneet, pulverit ja kaikki oli valmiina pidempääkin asumista varten. Pihalla myös terassikalusteet omassa pihapäädyssä keinuineen.
      Jäi hyvä mieli. Ja Visby oli niiiin valloittava. Vanhat kirkonrauniot, joiden uumenista saattoi löytyä ihana pihakahvila, vehreys, ystävällisyys, meri , kaikki!

      Nikadora

      Poista
    3. Ja kirjatoukalle: kreikkalaisuus sisustuksessa, varsinkin värit kiehtovat ja se aurinkoinen kirkkaus.
      Tyynyt on mullekin säännöllinen ongelma, nukun lastentyynyllä mieluiten =))

      Nikadora

      Poista
    4. Oi oi, Gotlantiin tekisi mieli...

      Poista
    5. Huoneen kattolamppu on ihastuttava. Ja mikäs James Bond-vakoilusilmä on seinässä...?

      -N-

      Poista
    6. Taisi olla vaan betonin kolhuja :D

      Poista
  3. Me oltiin viettämässä vuosipäivää mies ystävän kanssa tuolla Tornissa kuukausi sitten. Ihan jees hotelli, mutta a) huoneemme seinä sattui hissikuilua vasten niin hissit vinkuivat kovasti, b) aamupala oli fiasko (aivan tupaten täynnä, meidän jälkeen kerääntyi 45 min jono aamupalalle, pienet lapsi raukat menettivät hermonsa ym c) gluteenittomat leivät olivat loppuneet kokonaan. Enpä saanut mahaani täyteen aamupalalla.. Joten kiva oli käydä mutta vähän huono maku jäi. Me oltiin "vain" 12. kerroksessa. Nukuttiin verhot auki ja ihailtiin yömyöhään kaupungin valoja. Seuraava hotelliloma onkin tyttären 13 v juhlien merkeissä, Helsingissä! Minusta hotelliyöt ovat kiva irtiotto arjesta. Toki haluan viettää ne muualla kuin kotikaupungissamme Jyväskylässä :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me menimme aika viime tipassa aamiaiselle, silloin oli sitten jo tilaa. Mutta ovathan nuo aamiaiset usein sellaista sähläystä. Suurin nautintoni on tilata aamiainen huoneeseen (jos sattuu olemaan varaa), ei tarvitse poukkoilla jonoissa ja saa viivytellä aamutakissa... Mekin nukuimme verhot auki! Joko olette valinneet Helsingin hotellin?

      Poista
    2. Itseasiassa en ole vielä päättänyt Helsingin hotellia. Onko antaa vinkkejä mikä olisi teinitytölle mieluinen? Aiemmin olemme olleet ihan perushotelleissa (Vaakuna, Helsingin Torni ym.)

      Poista
    3. Minusta Vaakuna ja Torni eivät ole mitään perus, vaan Helsingin parhaimmistoa. Käyttäisin juuri niitä, mutta ovat aina liian kalliita. Klaus Kurki, jota niin hehkutetaan, oli mulle pettymys, just sellainen kikkaileva ja aamiaishuone oli ahdistava. Sain Linna-hotelli, nykyään sillä jokin toinen nimi (Kalevankadulla) on komea rakennus, mutta perushuoneet hirveitä karsinoita ja kamala aamiaishuone.
      Minä en tahdo (no ei ole ollut varaakaan tahtoa) aamiaista huoneeseen, mulle on just tärkeää päästä ihmistenilmoille saliin.

      Poista
    4. Minä taas olisin sanonut juuri tuon Klaus Koon, tykkään varsingin Bulevardin puolelle olevista huoneista, Helsingin vilinästä ikkunoiden alla, mutta teini ihastuisi varmasti Sky Loftseihin. Klaus Koon aamiaissali ei ole minunkaan lempparini, mutta nyt kun huonehintaan kuuluvaa aamupalaa (italialaista!) saa myös kauniisti kaakeloidussa Toscaninissa, niin olen very happy. Klaus Koossa on kyllä kaikkein paras asiakaspalvelu, mutta myönnän, että me olemme jo niin tuttuja siellä, että sillä voi olla osuutta asiaan. Hotel Haven on myös kaunis, harmoninen, ja aulabaarit sun muut hekumallisen ylelliset. Ja aamiainen erinomainen.

      Poista
    5. Tässä Toscaninissa olen serkun yllärisynttäreitä kerran ollut pitkällä illallisella juhlistamassa.
      Wc:n piristävä yllätys oli pienet valkoiset käsipyyhkeet kertakäyttöisinä---omani laitoin laukkuun, muut varmaan siihen pyykkikoriin =) Hotlan puoleen en ole tutustunut.
      Ehkä olisi kivaa kulkea kadulla ja astua vain johonkin sopivan kävelymatkan päässä olevaan majoitukseen. Mukava kahvila, puistokin ehkä vieressä. Tunteella vain...
      Seikkailumieltä teille!

      Nikadora

      Poista
  4. Niin ja tärkein; yöpöytä ja yölamppu, jolla NÄKEE lukea! Joissain hotellihuoneissa on vain joku hiton samea tuikku jossain korkeuksissa.

    VastaaPoista
  5. Minäkin syyllistyin samaan tossuvarkauteen Kämpissä pari viikkoa sitten. Olivat mukavammat jalassa kuin meikäläisen paremmat lenkkitossut niin en vaan voinut niitä sinne jättää... Jotta vaikuttaisin suurpiirteiseltä enkä miltään pöllijätyypiltä jätin suihkumyssyt ja saippuat ihan keskelle kylppärin tasoa:). Kadutti kyllä heti kotona kun hiuksia värjäilin. Kämpin kylppärit olivat kyllä ihanat. Seuraavaksi olen suunnitellut tutustuvani erääseen taiteilijaresidenssiin joka sijaitsee parin sadan kilometrin päässä kotoamme. Jos siellä vain olisi tilaa toukokuun lopussa. Hääpäiväylläriä suunnittelen...
    annu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ne on hyvät tossut ne. Mua naurattaa IHAN ÄLYTTÖMÄSTI toi sun saippua-taktiikkaa, olen tehnyt ihan samaa! Että ei tässä mitään hamstraajia olla! Voi kunpa olisin saanut toivottaa sinut/teidät erääseen Taiteilijaresidenssiin tervetulleeksi, mutta kun se on varattu nyt huhti-syyskuun... Pahoittelen!

      Poista
  6. Park hotelli Käpylässä... rauhallinen sijainti,hyvät yhteydet keskustaan. Suosittelen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En olekaan testannut koskaan. Minä haluan kyllä yleensä olla ihan keskustassa kun Helsinkiin kohkaan, saan täällä Hangossa rauhallisesta elosta ja olosta kyllikseni!

      Poista
  7. No hitsi vieköön! Meidän perheessä on lokakuussa synttärit, tullaan sitten:). Iloista viikonloppua!
    annu

    VastaaPoista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"