28.5.2015

Rothschildien puutarhassa











Villa & Jardins Ephrussi de Rothschild. Onhan se huikea, mutta Villa Santo Sospirin jälkeen mikä vain jää hiukan etäiseksi ja laimeaksi kokemukseksi. Puutarhaihmiset varmasti saavat vierailusta paljon irti, erilaiset istutukset maailman eri kolkilta tekevät toki säväyksen meihinkin mullasta vieraantuneisiin. Keskellä kaikkea hyppii valtava suihkulähde sadoin vesipylväin Mozartin tahtiin.

Villalla on äärettömästi ihmisiä, kaunis teesalonki saa jäädä muiden matkailijoiden temmellyskentäksi kun me livahdamme varjoon. Minne tahansa menemmekin, hienoista hienoimmille palatseille, löydämme aina jonkun rosoisen seinän, joka juttelee meille ajasta ja ikuisuudesta enemmän kuin kauneimmat silkit ja sametit.

Näkymä Cap Ferrat'n lahdelle ja merelle on hengästyttävän kaunis. Ruusut ovat vasta puhkeamassa kukkaan huhtikuun lopussa, niiden paraatiaikaan täällä mahtaa olla maagista. Ja todennäköisesti vielä enemmän ihmisiä. Olisipa hienoa, jos saisi luvan hiipiä tänne aikaisin aamulla tai myöhään illalla, viistossa valossa, ihan hiljaisuudessa. Näkisimmekö silloin vaaleanpunaisten flamingojen haamut, ne kuulemma parveilivat täällä silloin 1900-luvun alussa, lempiväriään itsekin kantavan pinkin paronitar Béatricen aikaan...

6 kommenttia:

  1. Ah! Minuun kyllä iskee tämäkin. Ja tuo sinisade, läkähdyttävän ihanasti tuon kohdan koristaa. Parempi katsoa kuvista, minua saattaisi ruveta ihmismäärä ahdistamaan ja sitten en näkisi mitään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin taisi minullekin käydä, pieni ihmisahdistus, menin kivipeikkojen kanssa pensaisiin :)

      Poista
  2. Luulin jo, että ette olekaan käyneet siellä. Siellä taitaa olla yhdeksän erilaista puutarhaa. Onhan se hieno, mutta tietysti aika high society. Terveisin Tytti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytiin, käytiin, me käymme kaikkialla! Puutarhoja on tosiaan yhdeksän, erilaisia, tosi hienosti rakennettuja. Onhan se nähtävä!

      Poista
  3. Thihi, jostain syystä tämä mainitsemasi teesalonki sai sydämeni sykkimään vähän tiiviimmin ;-)

    VastaaPoista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"