9.10.2015

Etätyöpäivä eli ollaan luovia yhdessä

Eilen torstaina oli Kansallinen Etätyöpäivä. Me Creative Hanko Collectiven porukka tulkitsimme sitä vapaimmalla mahdollisella tavalla ja järjestimme yhdessä tekemisen työpäivän Herra Kameran studiolla. Ja voi apua miten mahtavaa se oli! Jengiä paukkasi sisään tasaista tahtia, joku viipyi vartin, osa koko päivän. Jotkut puhua pulputtivat (suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi) ja keksivät ristiin mahtavia yhteistyökuvioita, osalla oli luurit päässä ja keskittyminen tiukasti läppärin näytöllä. Yksi kävi läpi kuittinsa kirjanpitäjää varten, inhokkihommaa, joka kuulemma hyvässä seurassa suijui kuin tanssi. Välillä kipaisimme porukalla Origoon lounaalle, ja iltapäivällä matkailutoimiston Ilse heilutteli uimakopin avaimia ja houkutteli vaihtamaan kahvin merikylpyyn.

Paljastan, että keksimme koko jutun vasta keskiviikkoaamuna. Ihmiset löysivät kuitenkin paikalle, säpinää syntyi ja kaikki halusivat lisää. Tästä eteenpäin kokoonnumme siis jokaisen kuukauden ensimmäisenä perjantaina Studio Tomi Parkkosen viihtyisissä tiloissa, alkaen 6.11., milloin milläkin kokoonpanolla. Niin, siis kokoonpanonhan päätätte te. Tulethan? Ilmoittautua ei tarvitse, langaton verkko on, printterit sun muut on. Jopa FLÄPPITAULU on. Kahvikassaan pyydetään varaamaan kaksi euroa, jolla latkii koko päivän. Lounas omalla rahalla. Kun on ihan sydäntalvi, niin villasukkia suositellaan lisävarusteiksi. Vanha fillaritehdas on viileä. Jos inspiraatiota kaipaa, niin studiolla on huikea taidekirjakokoelma ja kasa vanhoja vinyyleitä. Ovet ovat auki vähintään klo 10-16. Kannattaa seurata Creativea facebookissa jo tiedonkulunkin vuoksi.

Tule kauempaakin, syksyinen ja talvinen Hankohan on juuri se, jonka olen sinulle halunnut näyttää. Siitä kun jää sitten samalla viikonlopun viettoon, niin ehtii koluta kaikki ne hassut, pienet paikat, joista olen aina teille puhunut. Tästä voi syntyä jotain huippua.

Lue lisää: Uusimmat hankinnat studion kirjakokoelmaan löytyvät täältä.

20 kommenttia:

 1. Ihana idea ja miten upealta tuo studio näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minna, toivottavasti pääset ensi kerralla mukaan!

   Poista
 2. Näyttää hauskemmalta kuin Putte- possun nimpparit, oi kunpa oisin saanut olla mukana!

  Belgian Lempi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just niin, meillä oli Putteakin paremmat bileet!! :D

   Poista
 3. Kiitos, tämä on hyvä juttu. Ja oli kivaa, vaikka lähinnä istuinkin luurit päässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mut sehän on just pointti, siis seKIN! Kiva kun olit <3

   Poista
 4. Ooo, kuinka houkuttelevaa...Osaatko vinkata, miten junalla pääsisi perjantaisin kätevimmin Hesasta sinne? Tuun ehkä etelään marraskuussa käymään ;-) Ja
  viimeinen villi ajatus: Ehdota sopivaa
  turneeta Hangossa kävellen kulkevalle lähtien rautatieasemalta...

  Nikadora

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä juna on iisein! Jos perjantaina hyppää klo 9 junaan, on ennen yhtätoista Hangossa. Asemalta kävelee studiolle noin 10 minuutissa, tai voidaan tulla autolla vastaankin. Junalla tullessa huom vaihto Karjaalla. Jos muuten vain haluaa kävelyturneen, niin asemalta kun lähtee suoraan ylikulkukohdasta eteenpäin, päätyy Casinon nurkalle. Siitä sitten joko vasemmalle bellevuen rantaa pitkin aina Neljän Tuulen Tuvalle tai oikealle kohti keskustaa ja Itäsatamaa. Kaikki on kävelymatkan päässä. Tervetuloa!

   Poista
 5. Siis tää on nyt vaan niin ihanaa että olen pistänyt kalenteriin että vaihdan sen viikon maaginen maanantai ja pidän vapaapäväni perjantaina Hangossa! Eli den "magiska måndagen blir en fantastisk fredag" :-)
  Autolla ajaminen edestakaisin Turusta Hankoon ei välttämät hirveästi houkuta joten tulen junalla (junaliikenteestä Hankoon pitää pitää kiinni!) joten ehkä me Nikadoran kanssa nähdään asemalla ja voimme kävellä yhdessä ;-)

  Carina

  VastaaPoista
 6. Kirjatoukalle ja Carinalle ♡. Olin jo puolijuoksua ajatuksissani lähestymässä studiotanne, kunnes vilkaisin junalippuja. Kaukojunani Lapin perukoilta kurvaa Hkiin
  aamuysin pintaan juuri 9.11.
  Jos olen yltiöpositiivinen, ennätän kätevästi toiseen sinnepäin lähtevään junaan...never
  know...Hengessä koko ajan mukana
  ihanassa seurassanne!!


  Nikadora

  VastaaPoista
 7. Siis 6.11. oli se päivä, kirjoitin väärin tuon...

  -N-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Skoolataan villeille ajatuksille, eli ken tietää ;-)

   Poista
  2. Ja Nikadora, ainahan on seuraavan kuun ja sitä seuraavaan kuun ensimmäinen perjantai, eli ei hätää!

   Poista
 8. Yeah. Näin on, ja villit ajatukset ovat syksyn suola!

  -N-

  VastaaPoista
 9. Hei! Olisitko niin kiltti, että vinkkaisit, mitä marraskuisessa Hangossa kannattaa tehdä, mitä ovat nuo hassut pienet paikat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! No minähän olen niin pöljä, että minulle riittää mm. kirjaston takana oleva Salainen Puutarha ja siellä kasvavat ruust ja laventelit (kyllä, edelleen nyt marraskuussa). Mutta sitten tietysti eri rantojen koluaminen, ravintolat ja kahvilat, pikkuliikkeet, päiväunet ja vain aaltojen tuijottelu. Jos pääset etätyöpäivään nyt 6.11., niin piirrän sinulle kartan!

   Poista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"