13.11.2015

Otetaas silleViime lauantaina nautittiin hyviä viinejä ja hyvää ruokaa, kun hankolainen ravintola Makasiini ilahdutti taas marraskuuhun käpertyneitä herkkusuita teemaillalla. Me olemme olleet mukana ainakin italialaisessa illassa, argentiinalaisessa illassa, lipeäkalajuhlilla, elokuvateemaillallisilla, ja pari kertaa wine & dine-yllätysmenu-illanvietoissa. Ranska-ilta meni meiltä ohi, sillä olimme - Ranskassa.

Tällä kertaa juhlittiin espanjalaistunnelmissa, katalonialaisen viinitalo Torresin kunniaksi. Torresin perheella ja Makasiinin patruunalla Nixulla on takana jo melkein parinkymmenen vuoden lämmin ystävyys. Sitä ystävyyttä meidän vieraiden on kiittäminen mm. siitä, että läpi aterian huolellisesti valittujen viinien lisäksi methuselah-kokoinen jättiläinen, vuoden 1995 Mas La Plana jaettiin laseihimme pääruoan yhteydessä.

Ravintola Makasiinin suosio ei piile vain keittotaidossa, vaan myös tekemisen tavassa. Hommassa on sydän isosti mukana. Viini ei ole vain viiniä, se on tarinoita ja tapahtumia. Ruoka ei ole vain ruokaa, se on intohimoa. En usko olleeni ainoa joka kuunteli illan isännän tervetulopuhetta silmäkulmat kosteina. Onneksi pöytään kannettiin pian niin kunnioitusta herättävä kippomäärä erilaisia tapaksia, että maltoin lopettaa vetistelyn ja keskittyä lempipuuhaani syömiseen. Annastiina Jäppinen Winestatelta kertoi ruokalajien väleissä aterian viineistä, se avarsi makuelämyksiä entisestään. Espanjassa sijaitsevien tilojen lisäksi maistoimme Torresin viinejä myös Kaliforniasta ja Chilestä.

Rakkaudesta lajiin, elämänilon ja nautiskelun puolesta. Salud Nixu & jengi!

Makasiinin teemailloissa harrastetaan myös loistavaa yhteensaattamista istuttamalla ihmisiä pitkiin pöytiin, ennestään tuntemattomaan seuraan. Meille sattui, tälläkin kertaa, oikein lystikkäitä vierustovereita. Terveisiä vaan uusille ystäville molemmin puolin ja erityiskiitos viinitietämyksestä vasemmalle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"