17.12.2015

Louder than a bomb

Nonni. Nyt mä sitten haluaisin järjestää valtakunnallisen Poetry Slamin nuorille.

A mic.
A stage.
A pen.
A page.

Louder than a bomb.

Mulle ei pitäisi näyttää mitään näin kiihdyttävää, olen yllytyshullumpi kuin yllytyshullujen maan yllytyshullu keisari. (Paitsi siis mitä tulee jouluun, jouluna mä taannun.) Minun pitäisi oikeastaan vain katsoa Linnan avaimia uudestaan ja uudestaan ja uudestaan, sillä todennäköisesti en saa ostettua linnaa Skotlannista ihan heti kohta.

Chicagossa järjestetään vuosittain maailman suurin nuorten runoustapahtuma, runonlausuntakilpailu Louder than a bomb. Sadat nuoret yli kuudestakymmenestä alueen koulusta osallistuvat yksilö- ja ryhmäesityksin. Koulujen Poetry Clubit äidinkieltenopettajien johdolla valmentavat tiimejään koko vuoden. Tätä tapahtumaa, vuoden 2008 kilpailuun osallistumista ja siihen valmistautumista dokumentti seuraa muutaman teinin ja heidän joukkueidensa kautta. Taustatarinoista kasvaa kuva erilaisita kohtaloista.

Elokuvassa runous raikaa ja roiskuu räpin lailla ja täyslaidallinen nuorta tunnetta ja tuskaa purskautetaan hurjasti hurraavan tuhatpäisen yleisön niskaan. Sanat todella tulevat kuin tykin suusta, ja mitä sanoja! Aivan sairaan hienoa ja hurjaa.

Elokuva on katsottavissa esimerkiksi Netflixissä. Niin että katso.

Louder than a bomb - runotapahtuman sivuille pääset tästä.
Louder than a bomb - elokuvan kotisivuille tästä
Elokuvan traileriin tästä, buum.

Kyllä, Malala-kampanjani on myös käynnissä edelleen. Yhden nuoren elokuvalippu maksaa kuusi euroa, haluaisitko lahjoittaa vaikka sen verran? Lisätietoja täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"