16.12.2015

Saa selailla!
Kolmannella reissullamme Villa Le Menestreliin minulla oli mieleinen tehtävä. Sain valita ja ostaa muutamia taidekirjoja villan vieraille selailtavaksi. Ujostelin vähän, raaskin ostaa vain muutaman vaikka olinkin saanut talon omistajilta vapaat kädet (ja sopivan budjetin). Ajattelin täydentää valikoimaa kaikessa rauhassa kirjakaupoissa ja nettikirjakaupoissa seuraavaa vierailua odotellessa, nyt kun olen saanut hengityksen tasaantumaan tästä unelmien toimeksiannosta. Mutta näillä pääsee oikein hyvin alkuun; on Rivieralla vaikuttaneita taiteilijoita, Côte d'Azurin historiaa, menneiden aikojen lumoa.

Vuosi sitten istuimme iltaisin pimeän tullen juuri tuossa olohuoneessa, huudatimme televisiosta ranskalaisia loputtomia keskusteluohjelmia, lohkaisimme juustosta palan ja nostimme retkistä väsyneet kinttumme ylös. Päivällä pariovet sai avata apposen ammolleen, kun aurinko lämmitti pation. Siirsimme toimiston ja kaiken käteen sattuvan luettavan ulos kivimuurin viereen, jossa lounaslautasen viereen unohtunut roseelasillinenkin lämpeni aivan liian nopeasti. Joulukuussa.

Myönnän, ikävä on. Ikävätön väliaika lyhenee lyhenemistään, matka matkalta. Nälkä kasvaa syödessä, niinhän sanotaan. Etelä-Ranska tarttuu paidanhelmaan ja roikkuu mukana milloin savun tuoksuna, milloin sirkkojen sirityksenä, milloin valona, joka on kuin silkkihuntu aamujen yllä. Onneksi pian koittaa kevät, ja keväälle hommia. Villa Le Menestrelin naapurihuvila on pian sekin vuokrattavissa, ja me käymme testaamassa tilukset. Näköala merelle on tähystystornin mukaan nimetyltä talolta kuulemma Villa Le Menestreliäkin huikeampi. Vaikea uskoa, mutta lupaamme ottaa kuvia :)

Jos kiinnostuit huvilalomasta Etelä-Ranskassa, voit ottaa yhteyttä ystäviimme Sariin ja Juhaan. Heidän kauttaan hoituu vuokralle Villa Le Menestrelin lisäksi nyt siis myös aurinkoinen "La Vigie"

1 kommentti:

  1. Jukra mikä työtehtävä! Semmoisia enemmän kiitos. Ja tulihan sieltä kevätlupauskin :-)

    VastaaPoista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"