30.3.2016

Valoa näkyvissä!


Jos sattumalta näit kaksi vanhaa käpyä pääsiäisentienoilla hankolaisissa puistoissa ja puskissa rymyämässä pyhävaatteissaan (= samat kuin arkivaatteet), niin kyllä, siinä viipottivat havuja hiuksissaan kuuluisat (= the gaala) Kirjatoukka & Herra Kamera.

Haluamme oikaista kaikki väärinkäsitykset salaisista lemmenkohtauksista tai kutulomakooman paikkailuista kirkonmäen suurten puiden suojissa, olimme aiiiivan muilla asioilla.

Keksimme nimittäin mahtavan pääsiäismunajahdin, niin mahtavan, että yleisön pyynnöstä meidän piti piilotella kilokaupalla suklaata ympäri Hankoa kahtena peräkkäisenä päivänä ja varovasti haaveiltu matka Mänttään (= Kiefer) vaarantui, ja jäi.

Me siis piilotimme suklaamunia erinäisiin kieroihin paikkoihin, otimme vihjekuvan jokaisesta piilosta ja sitten menimme kotiin istumaan kaari-ikkunamme alle roseeviinilasi kädessä ja seuraamaan puhelimen näytöiltä etsintöjen edistymistä. Lapsilauma sai ensimmäisen kuvavihjeen eteisessä, ja löydettyään kätkön heidän tuli ottaa kuva joukkuuesta kätkön edessä pääsiäismuna kädessä seuraavan kuvavihjeen saadakseen. Näin he etenivät pitkin Hankoa ja me saimme piippaus piippaukselta ihania kuvia punaposkisista ja riemua loistavista lastenkasvoista sitä mukaa kun aarteita löytyi.

Mutta ne peijakkaat (= lapset) olivatkin niin hyviä, että meidän totta tosiaan piti tehdä toisena päivänä vaikeampi rata, eikä sekään ollut tarpeeksi vaikea.

Ensi pääsiäisen pääsiäismunajahti on jo suunnitteilla. Siitä tulee NIIN julmanvaikea, niin kammottavan arvoituksellinen, että lapset ovat ehkä vielä vappunakin vailla vakituista suklaamunaa. Hoo!

Näin leikin varjolla siis kirjatoukista kirjatoukinkin saatiin kirjojensa äärestä ulkoilemaan. Ja mikä valo, mikä roudan alta uudelleensyntyvän maan makea tuoksu, mikä lintujen hullaantunut riemukonsertti meitä kaduilla ja kallioilla odottikaan! Merikin oli kuin valjaista vapautettu ja hiekkarantojen yllä laskeva aurinko hönki pehmeää linnunmaitomaista ilmaa pitsivillojen nurkille. Valoa näkyvissä, ystävät!

10 kommenttia:

 1. No olipas hieno idea, taitaisi upota meidänkin teineihin! Minäkin taidan kierrellä siellä Hangossa puskia ensi pääsiäisenä... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nonna, tämä oli juuri teineille sopiva, ihana nähdä että leikkimieltä löytyy! Ja tervetuloa vaan yrittämään ensi pääsiäisenä ;)

   Poista
 2. Voi Toukka! Minä sitten arvostan teitä. Olet mielessäni kasvanut myyttiseksi olennoksi, kaftaaneihin kietoutuneeksi, tahnoja sekoittavaksi kokovartalonutturaksi joka on vähän Adele, vähän pikku Myy. Toivottavasti emme koskaan tapaa, ettei tämä mielessäni huolella rakentama illuusio tule lihaksi.
  Tästä saattaa tulla vaikeaa koska aion kuitenkin päätyä Hangon eläjäksi. Kaari-ikkunan takana saattaa silloin tällöin näkyä stalkkeri, joka voi myös jättää portaille lämpimäisiä. Jos joillakuilla on kivulias suhde taikinoihin, toiset ovat niiden ystäviä.
  Kevättä kohti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parasta huumetta, tämmöiset kommentit <3
   Tosin tuon jälkeen minäkin toivon ettemme kohtaa, sillä olen takuulla pettymys! :D
   Hanko sen sijaan kannattaa aina. Vilkutellaan ikkunan läpi :)

   Poista
 3. Kuin mikäkin muumiperhe siellä, ihan mahtava pääsiäisperinne, ehdottomasti odotan jo seuraavaa pääsiäistä. Ette kuitenkaan piilottaneet yhtä hyvin, kuin Kirk? Haiseeko Hanko nyt mädältä kananmunalta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahahah! Onneksi kaikki löytyivät, Hanko tuoksuu vain tuulelta, mereltä ja vanhojen käppyrämäntyjen pihkalta! Perheen kaksi GG -fania arvostivat tätä heittoa kovasti :)

   Poista
 4. Hienoa, että kaikki munat löytyivät eivätkä esim kurret olleet käyneet nakertamassa palasia... Nim.merk. ensi vuonna pakataan ne paremmin :D

  Katri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurret eivät ehtineet, nämä olivat salamannopeita suklaansaalistajia, nämä meidän mukulat!

   Poista
 5. Niin sitä pitää - pääsiäispupu on teistä takuulla eri ylpeä!

  Belgian Lempi

  VastaaPoista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"