4.6.2016

Tuulee sieluun asti

Mikä toukokuiden toukokuu! Koska minulla ei ole kuvia uskomattoman lämpöaallon hellimästä Hangosta, heittäydymme vielä kerran Cannesiin, sinne toukokuun alkuun.

Viikkomme Etelä-Ranskassa oli säiltään vaihteleva; rakas villakangastakkini oli tarpeen, mutta välillä tuulensuojassa ja auringon osuessa sai riisua kerroksia minkä kehtasi, ettei sulaisi. Monena päivänä sateli, tuuli, keräsi pilviä vuorien ylle. Kotoa tipahteli viestejä hiekkarantaelämästä, ensimmäisistä uinneista, reppuun pakatuista pyyhkeistä hyppytorniretkiä varten. Joskus niinkin päin.

Erikoista kyllä, sääilmiöt jatkoivat kummallisia polkujaan. Pigallelainen ystävä Pariisista laittoi kesäkuun alkajaisiksi kuvan roihuavasta takkatulestaan, koska kämppä oli kylmä kuin jääkaappi. Kuten uutiskuvista olemme nähneet, Seine tulvii viikkojen sateiden jälkeen, ja etelässä Nice Matin -sanomalehti raportoi rakeista. Rivieralla.

Ja me vain istumme takapihalla, nojailemme paahteiseen tiiliseinään, iskemme roseepullon jäihin. Pyöräilemme iltaisin laiturinnokalta laiturinnokalle, haemme lounasterassilla varjoisaa paikkaa, piiloa polttavalta auringolta. Pienin on jo kuin kahvinpapu, tukka ja kulmat suolan vaalentamat ja jalat naarmuilla kaikesta meressä puljaamisesta.

Koulut päättyvät tänään, mitä tekee sää. Jokavuotinen jännitysnäytelmä, Suomen kesä.

7 kommenttia:

 1. Heijaahuu!! Olit juuri uutisissa =)) Mahtava yllätys.
  Hanko hehkui jälleen edukseen.
  Suomen Riviera...

  Nikadora

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, onnistuit siis bongaamaan! Uutisiin päätyi osa, Ylen sivuilla laajempi haastis artikkelin muodossa. Ja juu ei, en linkkaa ;)

   Poista
 2. Sen kokonaisen toukokuun jonka olen Rivieralla viettänyt, se oli hyytävä! Ja märkä. Ja meillä tyhmeliineillä oli vain kesävarustus mukana kun olisi pitänyt olla villat ja talvitakki. Ja silloinkin samaan aikaan kotopuolesta tulitettiin hellehehkutusviesteillä.
  Ei siis ihan tavatonta sittenkään, aina välillä näin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toukokuu on ollut nyt usein meille hellä, kesäkuu jännittää. Lapset lomalla ja räntäsade, ei niin kiva yhdistelmä. Onneksi meille osui Ranskassa siis kuitenkin pääosin aurinkoa, ihan palaneiksi olkapäiksi asti :)

   Poista
 3. Hei Anna, kävimme eilen ylppäreillä Hangossa. Pakotin perheeni ajamaan Bulevardin kautta kotiin, että voin edes nähdä missä Anna asuu. Ja tunnistinkin ikkunasi. Jos kyydissä ei olisi ollut Helsingin lady ja kotiin hinkuava jälkikasvu, olisin ehkä uskaltanut koputtaa ikkunaan. Niin, että jos tunsit siinä iltasella, että sinua stalkataan, se saatoin olla minä. Pus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa! Olisi ollut kiva nähdä. Tosin olin aika huonosti eilen kotosalla, Hangon kesä on hyökynyt päälle taas oikein urakalla ja kiisimme ympäri kaupunkia juhlista juhliin ja terassilta terassille suurinpiirtein klo 12-00!

   Poista
  2. Linkkaa
   kuitenkin. En löydä!

   Poista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"