12.9.2016

Kauneimmat kukat
Tiedotus kaikille auringonkukkien ystäville!

51:n varrella, Inkoossa, suurin piirtein Wanhan Wihtorin antiikkiliikkeelle kääntävän kyltin kohdalla on tien molemmin puolin suuret, kullanhohtoiset auringonkukkakeitaat.

Ymmärtääkseni kukkia saisi myös poimia, mutta me vain kuvasimme. Olimme ajamassa sukujuhlista kotiin kun aurinkoisen näyn häikäiseminä kaarsimme peltotielle ja painelimme ballerinat savessa kukkien keskelle. Illan suussa, kun syysvalo tulee viistosti ja matalalta, on kukkien seassa samoilu ihan taikaa.

Herra Kamera vokotteli minua aikoinaan yhdellä auringonkukkakuvalla, se oli silloin kun hänellä oli vielä olkapäille putoava, musta, kihara tukka. Auringonkukat olivatkin sitten pitkään sen jälkeen se meidän juttu. Ensimmäisen yhteisen kodin ihan ensimmäisiä hankintoja oli Vincent van Goghin auringonkukkajuliste romuluisen kruununhakalaiskämpän yksinkertaisen keittiön seinälle...

Aurinkoinen, lämmin viikko luvassa, ainakin täällä etelässä. En ole ihan vielä lähdössä minnekään. Nautitaan siis!

Tiesitkö: van Goghin auringonkukka-tauluja on itse asiassa kokonainen sarja, 11 teosta. Se meidän julisteemme oli "Kaksitoista auringonkukkaa maljakossa", Arles, elokuu 1888.

Päivän kirja: Martin Bailey, "The Sunflowers are Mine : The Story of Van Gogh's Masterpiece." (Amazon)

6 kommenttia:

 1. EN KESTÄ! <3
  kauneinta ikinä.

  VastaaPoista
 2. Hei meillä on ollut juuri sama juliste seinällä, luultavasti samoihin aikoihin. Auringonkukka puhutteli nuorena mua kovasti- enää ei niinkään, paitsi että nämä kuvat ovat ihania!

  Voi tätä lämpöä, se on täälläkin aina vaan ...en enää yhtään jaksaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, auringonkukat jäivät jossain vaiheessa pois... miksiköhän?
   Mulle nämä lämpöiset päivät ovat lahjoja, sitä "omaa kesää".

   Poista
 3. Voi sattuma. Minut on vokoteltu ensimmäisillä kahdentoista tunnin treffeillämme auringonkukalla, sittemmin olen saanut sellaisen kihlapäivää juhliessamme vuosittain. Upeat kuvat, kukat, ihmiset!

  VastaaPoista

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"