14.9.2016

Lämmin fetasalaatti


Ai ai, tämä on kyllä todellinen arjen pelastaja: kun kerran jaksaa tehdä ison savotan ja pilkkoa korillisen vihanneksia, on muutamankin seuraavan päivän ruokarulianssi suurinpiirtein selätetty. Nolottaa kyllä tägätä tämmöistä "reseptiksi", mutta hei, eiks me helposta tykätäkin!

Lämmin fetasalaatti

Pilko vihreää paprikaa, kypsiä tomaatteja, punasipulia ja valkosipulia. Ei ihan silpuksi, ennemminkin lohkoiksi, sillä vihannekset menevät uunissa vielä kasaan!
Sekoita vihanneksiin murusteltua fetaa, kalamata-oliiveja, tuoreita ja kuivattuja yrttejä (ainakin timjamia) ja hyvää oliiviöljyä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Laita uunipellillinen tovin maustunutta vihannes-fetaseosta hetkeksi kuumaan uuniin. Kääntele kerran tarvittaessa.

(Kurkkua ei tässä hässäkässä huolita fetasalaattiin mukaan, sillä sehän ei ole parhaimmillaan uunitettuna. Kurkku sen sijaan hyppää valkosipulin, sitruunamehun, suolan ja mintun kanssa jogurttikylpyyn uudelleensyntyäkseen ihanan raikkaana tsatsiki-tyyppisenä kastikkeena.)

Lämmin fetasalaatti asettui ensin tarjolle lihapullien, veneperunoiden ja jogurttikastikkeen kanssa, ja seuraavana päivänä siitä, mitä oli jäljellä, syntyi jumalainen pasta-ateria kädenkäänteessä. Siis rehellisyyden nimissä vain keittämällä pastaa, lämmittämällä "fetasalaatti" ja raastamalla parmesania päälle. (Vihanneksista irtoaa uunissa nestettä, olin ottanut liemen ensimmäisellä kierroksella talteen ja käytin tässä pastavaiheessa, jotta kastike oli tarpeeksi kosteaa ja muhevaa.)

Voilà! Kokeileeko kukaan?

Lue lisää: Vähän samantyylistä tehtiin muinoin täällä, eli täytettyjä paprikoita.

2 kommenttia:

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"