5.9.2016

Omenapizzettaa evääksi


Omenapizzetta lähti käyntiin ihanasta reseptistä Ruotsin Ellen syyskuun numerosta. Siinä lätty koreili niin nättinä, niin nättinä nimellä Tarte Flambée, ja se oli vallan pohjaa myöten tietysti itse tehty ja sisälsi myös herkkusieniä.

Minullahan on tunnetusti ongelmia taikoinoiden kanssa ja sitä paitsi tässä tapauksessa kiire, joten jälleen kerran paikoin oikaisin, paikoin pistelin vähän omiani. Tyylikäs eväs syntyi kädenkäänteessä, en olisi voinut olla ylpeämpi itsestäni!

Omenapizzetta eväskoriin

Laita ensin punasipulirenkaita ja valkosipulilastuja hetkeksi marinoitumaan oliiviöljy-balsamico-liemeen. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Voitele valmiit (pakaste)pizzapohjat levittyvällä vuohenjuustolla (esim. Chavroux) yltympäriinsä.

Lado päälle omenaviipaleita, marinoituja sipuleita ja tuoretta timjamia.

Paista kuumassa uunissa rapeaksi ja viimeistele oliiviöljyroiskeilla, pähkinöillä ja timjamilla. Rouhi vielä vähän mustapippuria päälle ja ripottele suolalastuja tarvittaessa. Nauti kuivan omenasiiderin kera.

Vinkki: Kätevä eväsretkeläinen pakkaa mukaan sakset, joilla pizzat on helppo leikata kauniiksi kolmioiksi ja tarjoilla lautasliinan päältä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"Talk to me Harry Winston, tell me all about it!"